React-JS-VS-React-Native

React vs. React Native – Het verschil tussen de twee begrijpen

React & React Native klinken vergelijkbaar, en men verwart vaak de een met de ander. React is echter een frontend bibliotheek, en React Native is een cross-platform framework. De twee technologieën delen overeenkomsten, maar hebben verschillende toepassingen.

Een React Native app is in principe een cross-platform applicatie, terwijl een ReactJS app een webapplicatie is. Als u een tech-liefhebber of een zakenman bent die op zoek is naar webontwikkeling, moet u de juiste technologie kiezen voor uw web- en mobiele apps.

In dit artikel zullen we u helpen het verschil tussen React en React Native te begrijpen.

Hoe ReactJS Begon?

Jordan Walke en een team van software-ingenieurs bij Facebook ontwikkelden deze ongelooflijke frontend-bibliotheek in 2011. De geavanceerde bibliotheek bleek nuttig bij het bouwen van de wereldwijde sensatie Instagram. Het belangrijkste motief voor de ontwikkeling van de ReactJS-bibliotheek was het vergemakkelijken van de bouw van goed presterende, dynamische en responsieve UI in minder tijd.

Ontwikkeld met behulp van de programmeertaal JavaScript

De bibliotheek is ontwikkeld met behulp van de programmeertaal JavaScript, die populair is bij 69% van de softwareontwikkelaars wereldwijd. Net als elke andere JavaScript-bibliotheek bevat React een groot aantal functies die in de JS-taal zijn geschreven. Dus ontwikkelaars die toepassingen in de JS-taal maken, besparen tijd en moeite door de React-bibliotheek te gebruiken.

Wat is React?

React is een high-rendering, open-source JavaScript-bibliotheek ontwikkeld door Facebook en onderhouden door META (dat momenteel eigenaar is van Facebook). De bibliotheek helpt bij het maken van snel renderende, prestatiegerichte toepassingen en biedt tal van andere voordelen.

De bibliotheek wordt vaak verward met een framework omdat hij veel mogelijkheden biedt. Als bibliotheek biedt React echter een meer buitengewone omkering van de controle in vergelijking met een framework. Het wordt aangeduid met verschillende namen en schrijfwijzen en omvat React, React.js, React JS en ReactJS.

Voordelen van het gebruik van React voor webDevelopment

  • Snellere codeontwikkeling met virtueel DOM-model

In tegenstelling tot andere frontend frameworks heeft React een virtueel DOM. Met een virtuele DOM kunnen ontwikkelaars het effect van een codewijziging in een mum van tijd bekijken. Het resultaat is snellere codeontwikkeling omdat React’s DOM werkt door slechts een deel van de pagina te verversen.

  • Herbruikbaarheid van code

React wordt geleverd met een op combinaties gebaseerd mechanisme voor hergebruik van componenten. Hiermee kunnen ontwikkelaars codecomponenten en dezelfde UI-componenten hergebruiken in meerdere applicatieonderdelen. De ontwikkelaars hoeven geen tijd te investeren in het steeds opnieuw schrijven van dezelfde code voor verschillende componenten, wat het ontwikkelingsproces stroomlijnt.

  • SEO Vriendelijk

De rendering van React vergemakkelijkt een snellere indexering van webpagina’s, waardoor de SEO-aspecten van de webapplicaties automatisch verbeteren. De interactieve webontwerpen die kunnen worden gemaakt met de frontend bibliotheek zijn een verdere toevoeging voor de SEO van de website.

  • Eenvoudig debuggen

React-gebaseerde toepassingen zijn eenvoudig en gemakkelijker te debuggen omdat ze een intuïtieve en declaratieve aanpak hebben die dubbelzinnigheid uit de code van de toepassing haalt.

  • Zachte leercurve

React heeft een eenvoudige leercurve en goede documentatie, wat een soepele onboarding van nieuwe ontwikkelaars in het team vergemakkelijkt. Reactjs developers vinden het makkelijker om code te lezen en te interageren en geen extra tijd te investeren in het leren van nieuwe concepten voor het gebruik van de frontend bibliotheek.

Toepassingen gebouwd met behulp van de React-bibliotheek

Instagram, Facebook, Netflix, Khan Academy, Airbnb en Whatsapp zijn enkele van de toepassingen van wereldklasse die zijn gebouwd met behulp van de React-bibliotheek.

Wat voor soort projecten zouden moeten vertrouwen op de React-bibliotheek?

Moderne webapplicaties die hoge prestaties en uitstekende renderingservices nodig hebben, zouden moeten vertrouwen op de React-bibliotheek voor hun webapplicatie. Reactjs ontwikkeling vergemakkelijkt snellere en meer betrouwbare projecten die de eindgebruikers het hof maken.

Wat is React Native?

Na het uitbrengen van de handige frontend-bibliotheek ReactJS, bracht het Facebook-team in 2015 het cross-platform open-source JavaScript-framework React Native uit. React Native is een hybride framework voor de ontwikkeling van mobiele apps dat React gebruikt om interactieve gebruikersinterfaces voor mobiele toepassingen te maken. Het framework brengt met succes de juiste mix van de rendermogelijkheden van React met de native mogelijkheden van het apparaat.

Voordelen van het React Native Framework voor de ontwikkeling van mobiele apps

  • Tot 90% Herbruikbare code

React Native biedt een hoge herbruikbaarheid van de code, die kan oplopen tot 90%. Eenvoudig gezegd, ontwikkelaars kunnen dezelfde code hergebruiken voor Android en iOS zonder veel te hoeven hercoderen voor native mogelijkheden. De flexibiliteit met platformspecifieke code en native UI-componenten stelt ontwikkelaars in staat een uniforme gebruikersinterface te ontwikkelen voor Android- en iOS-apps.

  • Native UI

React Native maakt gebruik van de React-bibliotheek en stelt developers in staat de native app-componenten te mengen met de JS-componenten. React Native rendert met native modules en API’s die een aantrekkelijkere gebruikersinterface bieden. Het resultaat is cross-platform apps met boeiende UI die gebruikers niet kunnen onderscheiden van native apps.

  • Snelle codewijziging met Hot Reloading

React Native heeft een aantal out-of-the-box functies beschikbaar voor de ontwikkeling van mobiele apps. Een van die functies is hot reloading, waarmee ontwikkelaars snel de impact van de gewijzigde codecomponenten kunnen scannen. Dit bespaart tijd bij het ontwikkelen van een goed presterende UI-laag met de React Native-componenten.

  • Kosteneffectief

Het beroemde framework heeft alles wat de ontwikkelingskosten van de mobiele applicatie bespaart, van herbruikbaarheid van code tot cross-platform ondersteuning, tot hot reloading voor snelle aanpassing van de code. Al deze functies leiden tot snellere ontwikkelingscycli, waardoor de ontwikkelingskosten van een React Native-applicatie dalen.

  • Breder publieksbereik

U kunt uw applicatie met één ontwikkelteam op meerdere mobiele platforms lanceren, waaronder Android, iOS en macOS, met native componenten. Zo bereikt het bedrijfsidee in een mum van tijd een groter publiek tegen een veel betaalbaarder ontwikkelingsbudget met React Native ontwikkeling.

Toepassingen gebouwd met het React Native Framework

Facebook Ads, Walmart, Bloomberg en vele andere bedrijven hebben dit uitstekende framework gebruikt voor het ontwikkelen van cross-platform applicaties.

Wat voor soort projecten moeten vertrouwen op het React Native framework?

React Native is ideaal voor het ontwikkelen van cross-platform mobiele toepassingen. Of u nu een eenvoudige of een complexe mobiele app probeert te bouwen, React Native is het antwoord op het maken van intuïtieve cross-platform toepassingen die efficiënt presteren.

React vs. React Native – De belangrijkste verschillen

Eigenschap React React Native
Bibliotheek/ framework Het is een JavaScript Bibliotheek Het is een JavaScript framework
Uitgebracht in 2013 2015
Rendering Virtual DOM is gebruikt voor de rendering Native APIs worden gebruikt
Web of Mobiele Apps Development web apps Development mobile apps
Styling Gebruikt CSS voor de styling Gebruikt een stylesheet

Inpakken

Dat was alles over de verschillen tussen de twee technologieën. Beide zijn namelijk prachtige keuzes en worden ondersteund door Meta. De ideale keuze voor uw projecten hangt af van uw behoeften.

Huur React Native specialisten in als u een cross-platform mobiele applicatie wilt bouwen. Als u echter een webapp nodig hebt, is ReactJS het antwoord.