Waarom PHP de beste keuze is voor websiteontwikkeling

Waarom PHP de beste keuze is voor websiteontwikkeling?

PHP, ook bekend als ‘Hypertext Preprocessor’ is een van de vroegste server-side programmeertalen voor webontwikkeling.

Meer dan 2.6 miljoen websites in Nederland zijn gebouwd op PHP. Stel je eens voor hoeveel dat er wereldwijd zouden zijn!

PHP is nog steeds een marktstandaard. Toch zul je online verschillende discussies vinden waarin wordt gesteld dat ‘PHP op sterven na dood is’.

Nou, het is waar dat PHP is gezakt uit de top charts van programmeertalen volgens Stack Overflow’s 2020 jaarlijkse ontwikkelingsonderzoek, maar het betekent niet dat het tot een einde is gekomen.

Er is en er zal altijd vraag blijven naar PHP voor webontwikkeling. En dus ook naar PHP-ontwikkelaars.

Als je de waarheid probeert te achterhalen, over of PHP nog steeds een van de beste keuzes is voor webontwikkeling, lees dan verder!

We hebben alles besproken, zoals:-

 • Wat is PHP, en waarom is het zo populair?
 • 5 Redenen om te kiezen voor PHP websiteontwikkeling
 • Waarom PHP belangrijk is in de websiteontwikkeling ruimte?
 • Leidende merken die PHP hebben gebruikt voor websiteontwikkeling
 • PHP is hier om te blijven!

Dus, laten we beginnen!

Wat is PHP en waarom is het zo popular?

PHP is een server-side scripting taal die voor het eerst werd uitgebracht in 1994. Zesentwintig jaar later is het nog steeds een van de populairste technologieën die op het internet worden gebruikt, met ongeveer 78.9% van alle websites die het gebruiken voor hun server-side programmering.

De programmeertaal PHP wordt beschouwd als de beste om dynamische webpagina’s voor websites en webapplicaties te maken. Het is populair omdat het helpt de backend van de website te beheren. Dit betekent dat de PHP-code op de server draait, en dat de klanten alleen de HTML-code zien die in hun webbrowser wordt weergegeven.

PHP kan verbinding maken met servers om gegevens op te halen en deze in HTML DOM te zetten. Maar het kan HTML niet zo goed besturen als sommige andere talen. Het kan verbinding maken met databases zoals MySQL en PostgreSQL, scripts uitvoeren op HTML, sessies starten en verschillende andere functies uitvoeren.

PHP kan worden gebruikt om een breed scala aan dynamische webapplicaties te maken. Dit is de voornaamste reden waarom het populair is. PHP wordt vaak gebruikt voor de volgende redenen:

 • Toevoegen/wijzigen van database informatie.
 • Creëren van dynamische inhoud.
 • Maken, schrijven, openen, verwijderen, lezen en sluiten van bestanden op een server.
 • Cookies verzenden of ontvangen.
 • Verzamelen van gegevens van formulieren.
 • Gegevensencryptie uitvoeren.

PHP genereert niet alleen HTML output, maar kan ook output genereren als PDF, XML, Flash, en andere bestanden.

PHP kan een goede manier zijn om een website te maken die aan uw doelstellingen en eisen voldoet. Als u een bedrijfswebsite nodig hebt die professioneel is en aan de moderne normen voldoet, kunt u een PHP-ontwikkelaar inhuren.

5 Redenen om PHP te kiezen voor websiteontwikkeling

1) Makkelijk om te leren en in gebruik

PHP is populair omdat het gemakkelijk te gebruiken is. U hoeft niet veel van webontwikkeling af te weten om een website met PHP te maken. De syntaxis is gemakkelijk te begrijpen en de functies zijn eenvoudig te leren. Dit maakt het voor mensen gemakkelijker om PHP webontwikkelaar te worden dan met andere talen.

2) Open-source

PHP is een uitstekende manier voor ontwikkelaars om snel en kosteloos aan de slag te gaan. Er is een breed scala aan PHP-frameworks beschikbaar, zoals Laravel en Symfony. Dit is ook aantrekkelijk voor bedrijven omdat het helpt de kosten voor webontwikkeling laag te houden.

3) Sterke ondersteuning van de community

PHP is een populaire server-side programmeertaal die veel mensen gebruiken. Het heeft veel steun van zijn community, die nuttige tutorials, FAQ’s, en tips voor nieuwe ontwikkelaars creëert. PHP wordt ook regelmatig bijgewerkt om de functies te verbeteren.

4) Snel en veilig

Er zijn twee dingen die elke organisatie wil voor hun website of applicatie: snelheid en veiligheid. PHP is een programmeertaal die zijn eigen geheugen gebruikt. Het is snel, vooral wanneer de nieuwere versies worden gebruikt. Er zijn in het verleden vragen gesteld over de veiligheid van PHP, maar het is belangrijk op te merken dat het niet inherent meer of minder veilig is dan andere programmeertaal(talen).

Cyberaanvallen zijn een groot probleem. Maar omdat zoveel mensen PHP gebruiken, zijn er nu veel tools, frameworks en best practices om uw bedrijf veilig te houden voor cybercriminelen.

5) Verbind makkelijk met databases

Met PHP kunt u op een veilige manier verbinding maken met veel verschillende soorten databases. Dit geeft ontwikkelaars meer vrijheid bij de keuze van de database die zij voor hun toepassingen willen gebruiken.

 Redenen om PHP te kiezen voor websiteontwikkeling

Waarom PHP belangrijk is in de websiteontwikkeling ruimte?

 • Geweldige compatibiliteit

De taal PHP is perfect voor gebruik met de belangrijkste besturingssystemen, databases en webserver(s). U kunt het gebruiken met Linux, Solaris en andere soortgelijke systemen. De taal ondersteunt ook een verscheidenheid aan databases. En het kan werken met protocollen als HTTP, POP3, LDAP COM, enz.

 • Extreme flexibiliteit

PHP is een zeer flexibele programmeertaal die programmeurs in staat stelt tijdens de verschillende stadia van de ontwikkeling wijzigingen in de code aan te brengen. Ze kunnen nieuwe functies of functionaliteit aan de website toevoegen, zelfs nadat ze de code hebben geschreven. Er kunnen ook wijzigingen worden aangebracht in bestaande code en nieuwe functies kunnen aan de website worden toegevoegd zonder dat de hele code vanaf nul moet worden herschreven.

 • Toekomstige schaalbaarheid

PHP wordt meer en meer gebruikt door websites met veel verkeer. Het wordt ook gebruikt door ontwikkelaars over de hele wereld om een breed scala van websites en webapplicaties te ontwikkelen. Programmeurs hebben de mogelijkheid om kleine en eenvoudige websites te maken door PHP-code in HTML in te voegen. PHP frameworks bieden een heleboel tools en hulpmiddelen om je te helpen sneller complexe websites te maken. U kunt deze hulpmiddelen gebruiken wanneer u ze nodig hebt.

Toonaangevende merken die PHP gebruiken voor webontwikkeling

 • Wikipedia

Wat updates betreft, is niets zo actief als Wikipedia. Ontwikkeld met een snelheid van 1.9 bewerkingen per seconde en 594 nieuwe artikelen per dag, is Wikipedia gebouwd op de stabiliteit en schaalbaarheid van PHP!

 • Canva

Canva is de afgelopen jaren erg populair geworden. Meer dan 10 miljoen mensen uit 179 verschillende landen gebruiken het om afbeeldingen te maken voor het web of voor drukwerk. Het heeft een eenvoudig te gebruiken foto-editor en een verscheidenheid aan sjablonen om uit te kiezen.

 • Slack

Slack heeft publiekelijk aangekondigd dat het PHP gebruikt voor zijn server-side applicatie logica. Slack is meer dan een website, het is een volledig communicatieplatform dat onlangs door Salesforce werd overgenomen voor 27.7 miljard dollar.

 • Mailchimp

Mailchimp is een zeer succesvol bedrijf dat een groot percentage van de e-mailindustrie in handen heeft. Zij ondersteunen meer dan 12 miljoen klanten, die allemaal gebruik maken van hun PHP platform.

PHP is hier om te blijven!

PHP is een robuuste programmeertaal vanwege zijn efficiëntie en zijn vermogen om complexe projecten aan te kunnen. Aangezien het gratis te gebruiken is, een eenvoudige syntaxis heeft en zeer schaalbaar is, is het een ideale technologie voor grote bedrijven en commercieel gebruik.

Terwijl veel mensen veronderstellen dat PHP zijn einde nadert, hopen wij dat dit artikel heeft bewezen dat dit niet het geval is. PHP is een eenvoudige en nauwkeurige taal die zal helpen om het te promoten. Dit zal meer ontwikkelaars aanmoedigen om het te gebruiken voor websiteontwikkeling. PHP zal nog vele jaren door ontwikkelaars geleerd worden.

Verder, als u op zoek bent naar een ervaren PHP-ontwikkelaar om uw website te maken met behulp van het PHP-framework en de taal, kunnen wij u helpen! Zedrox biedt een breed scala aan IT-diensten, waaronder webontwikkeling, creatie van mobiele apps en digitale marketingdiensten.