Angular het beste framework is voor webdevelopment

6 Redenen waarom Angular het beste framework is voor webdevelopment

E-Commerce is fel concurrerend, en bedrijven moeten er alles aan doen om zich te onderscheiden, inclusief het laten bouwen van hun platforms op het juiste framework. Door te kiezen voor een betrouwbare, uitgebreide oplossing die aan hun behoeften voldoet, kunnen ze hun potentiële groei maximaliseren en tegelijkertijd de concurrentie in deze dynamische industrie voorblijven.

Angular heeft snel terrein gewonnen als de go-to tech stack voor het ontwikkelen van krachtige eCommerce front ends die software engineers met Angular componenten ondersteunen bij het schrijven van gebruiksvriendelijke, leesbare en gemakkelijk te onderhouden code. Met robuuste functies die expliciet zijn gebouwd voor SPA’s, is het geen verrassing waarom Angular nu een topkeuze is onder veel webontwikkelingsprofessionals.

Angular-technologie biedt talrijke voordelen voor eCommerce front-end ontwikkelingen, van schaalbaarheid tot eenheidstests. Laten we eens kijken naar de belangrijkste redenen waarom deze geavanceerde technologie de ideale is om een app te laten maken.

Wat is Angular?

Angular is een door Google ontwikkeld en onderhouden open-source JavaScript front-end framework dat voor het eerst werd uitgebracht in 2010 als AngularJS. De meest recente versie, Angular 15, werd uitgebracht op 16 november 2022. Het ontwikkelde zich snel tot een van de populairste webframeworks. Angular is een populair client-side framework voor het ontwikkelen van schaalbare, high-performance mobiele en webapplicaties.

Populaire apps gebouwd met het Angular Framework

Dankzij de zeer responsieve en interactieve functies is het AngularJS framework een populaire keuze geworden onder organisaties wereldwijd voor het maken van robuuste webapps. Opmerkelijke voorbeelden zijn

  • Netflix
  • PayPal
  • Freelancer
  • Upwork

En YouTube, die allemaal uitstekende gebruikerservaringen bieden. Dit toont aan dat Angular al een marktleider is in webontwikkelingsframeworks en een populaire keuze voor toonaangevende bedrijven. Het is een framework voor developers die de volgende generatie projecten willen ontwikkelen die uitzonderlijke technologie combineren met praktische functionaliteit.

Redenen om Angular ontwikkeling te gebruiken voor uw web apps in 2023

  • Google’s ondersteuning

Angular is een van de meest gewilde frameworks, en niet voor niets ondersteunt Google het. Sterk onderschreven door Google met Long-Term Support (LTS) dat een gestage groei binnen zijn netwerk garandeert, is het overgenomen op veel grote app-platforms die door Google zelf zijn ontwikkeld, waardoor developers toegang hebben tot een reeks gecertificeerde Angular-developers waardoor ze waardevolle kennis kunnen opvragen tijdens hun reis.

  • TypeScript

Door gebruik te maken van de kracht van TypeScript kunnen developers veilige en robuuste Angular-applicaties bouwen. Het is een superscript voor JavaScript, dat een hogere veiligheid garandeert omdat het types (primitieven & interfaces) ondersteunt die helpen om fouten vroeg in het ontwikkelingsproces op te sporen. Met TypeScript kunt u functies van de nieuwste versies van JavaScript gebruiken. U kunt uw code ook debuggen in een browser of editor, wat het vinden en herstellen van fouten vergemakkelijkt. Geavanceerde debugmogelijkheden maken verbeterde navigatie, refactoring en auto-aanvulling mogelijk, waardoor TypeScript een waardevol gereedschap in het arsenaal van developers is.

  • Declaratieve gebruikersinterface

Angular stelt developers in staat om verbluffende gebruikersinterfaces te maken met behulp van HTML, een declaratieve en intuïtieve taal die gedetailleerder is dan JavaScript. De richtlijnen, zoals ng-app, ng-model, ng-repeat, enz., zorgen voor snellere ontwikkelingscycli doordat het niet meer nodig is complexe programmastromen te ontwikkelen of te bepalen welke gegevens eerst moeten worden geladen. Angular stelt u in staat om uw eisen te definiëren zonder u zorgen te maken over de implementatiedetails; het zorgt voor dat deel.

  • Vereenvoudigd MVC (Model-View-Controller) patroon

Het Angular framework is gebouwd met behulp van de MVC-software architectonische opzet. Dit maakt het gemakkelijker om aan webapps te werken. In plaats van developers te vragen de app op te delen in verschillende MVC-componenten, scheidt Angular het model van de view en zorgt het voor allerlei soorten databinding.

Angular blijft een top keuze van framework voor software ontwikkelingsbedrijven, ongeacht hoe complex hun app ontwikkelingseisen zijn, omdat het de noodzaak van onnodige code elimineert. Het maakt gebruik van een eenvoudige MVC-architectuur die het schrijven van code efficiënt maakt. Dit maakt het een geschikte oplossing voor het ontwikkelen van grote projecten omdat het ontwikkelingsproces en het testen van apps worden vereenvoudigd.

  • Automatische synchronisatie met bidirectionele gegevensbinding

Het Angular framework biedt bidirectionele data binding, waarbij de view automatisch wordt bijgewerkt wanneer data in het model verandert en vice versa. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het bijhouden van alle variabelen, omdat Angular dat voor u doet. Het model en de weergave worden automatisch bijgewerkt wanneer gegevens worden gewijzigd. Dit maakt Angular een uitstekende keuze voor het bouwen van grote applicaties, omdat het de ontwikkelingstijd verkort en zeer efficiënt is.

  • Snel laden leidt tot verbeterde app prestaties

Angular is speciaal gebouwd om verbeterde app prestaties te leveren met bliksemsnelle laadtijden. Voor optimale prestaties moeten app-eigenaren ernaar streven dat webpagina’s binnen 3 seconden of minder laden. Angular is ontworpen en geoptimaliseerd met dat doel, en biedt snelheid zonder dat dit ten koste gaat van de gebruikerservaring van apps die met deze ontwikkelingstechnologie zijn gebouwd. Snelle laadtijden en verbeterde responsiviteit zijn belangrijke indicatoren voor een succesvolle website, vooral voor sites met veel verkeer, waardoor Angular een ideale keuze is voor developers die zowel efficiëntie als een hogere klanttevredenheid nastreven.

Afsluitende woorden

Angular is een van de meest gewilde frameworks voor codering, bekend om zijn uitgebreide mogelijkheden en soepele workflow. Zijn verschillende functies hebben het in de loop der tijd steeds populairder gemaakt onder webdevelopers. Met de Angular-ontwikkeling kunnen bedrijven krachtige front-ends bouwen die uitstekende prestaties leveren op meerdere platforms, waardoor een hoge stabiliteit van bedrijfsapplicaties wordt gegarandeerd.

Ondanks de grootte van het bedrijf kan het kiezen voor dit Javascript framework, Angular voor het maken van enterprise-level apps die trouwens een waardige beslissing zijn. Bedrijven kunnen verder profiteren door het inhuren van ervaren angular app ontwikkelingsbureaus die gespecialiseerd zijn in dit framework. Neem vandaag nog contact op met onze professionals. Onze Angular Js experts bij Zedrox zorgen ervoor dat u op hen kunt vertrouwen.