IT-personeel aan te pakken

Eenvoudige manieren om een te kort aan IT-personeel aan te pakken

In de afgelopen vijf jaar is de vraag naar deskundig IT-talent bijna verdubbeld. Echter ontbreekt deze mankracht in ons landje om dit allemaal te vervullen. Volgens Sterksen een gerenommeerd recruitment bureau in Randstad, zijn bijna 5 van de 6 technische banen niet vervuld.

Dit veroorzaakt ernstige vertragingen in de softwareproductie en beïnvloedt de digitale transformatietrajecten van verschillende bedrijfssectoren. Verschillende bedrijven tekenen contracten met vaste deadlines en hebben nog steeds last van onnodige vertragingen. Het gebrek aan bekwame software-experts heeft ook gevolgen voor de Nederlandse economie.

Bedrijven hebben moeite om de juiste technologie-experts te vinden om goede software ontwikkelen. Helaas is er geen snelle oplossing om massaal talent naar het land te halen. Maar het betekent niet dat je niet op tijd de beste softwareproducten kunt maken. Verschillende IT-bedrijven bieden gemakkelijk hulp- en ontwikkelingsdiensten aan.

De beschikbaarheid van IT-talentleveranciers

Dankzij innovatie kun je bij veel softwarebedrijven in Nederland programmeurs inhuren tegen een betaalbaar budget. Deze ontwikkelaars zullen niet op eigen payroll zijn, maar zullen je de volledige controle bieden over jouw product.

Dit is mogelijk gemaakt met behulp van standaard communicatie- en samenwerkingstools. Je kunt uit dergelijke bedrijven een deskundige programmeurs kiezen om aan het softwareproject te werken. Dit helpt je tijd te besparen bij het vinden van het juiste talent, of het nu gaat om een front-end developer of een backend-expert voor het project. Het kan ook worden gebruikt om het bestaande IT-team op te schalen.

Bij Zedrox kun je bekwame en toegewijde developers inhuren om te helpen bij de development processen. Je stuurt het team rechtstreeks aan en behoud de volledige controle binnen het project. We hebben een team van experts in verschillende development technologieën. Wij kunnen je voorzien van de juiste software developers op basis van jouw specifieke projectvereisten.

On-shore developers kiezen

Veel mensen wenden zich tot het inhuren van near-shore developers. Het grote voordeel van deze aanpak is dat je geen concessies hoeft te doen aan de compatibiliteit met tijdzones. Bovendien delen near-shore developers ook een vergelijkbare cultuur die helpt bij een vlotte communicatie.

Het is dus een haalbare optie geworden voor veel bedrijfsorganisaties. Near-shore biedt ook het extra voordeel van een hogere betrouwbaarheid voor het project. Rondkijken in Zuid- en Oost-Europese landen kan helpen bij het vinden van betrouwbaar talent voor het project. Start-ups kunnen deze strategie ook gebruiken om kosten te besparen.

Organiseren van technologie-trainingen voor nieuwe kandidaten

Om het probleem van het personeelstekort aan te pakken, zijn veel bedrijven zich gaan richten op de daadwerkelijke vaardigheden in plaats van op de kwalificaties. Bij het aannemen van nieuwe kandidaten kijken bedrijven naar hun capaciteiten en praktische ervaring met projecten. Ze bieden ook verschillende trainingen aan over het ontwikkelen van software op industriestandaard manieren en met goede trainingen.

Deze aanpak helpt om de functie sneller in te vullen en is winstgevend voor zowel de kandidaten als de ontwikkelings- maatschappijen. Het opleiden van kandidaten kost echter tijd en is nog steeds traag in vergelijking met het inhuren van developers van andere dienstverleners. Deze aanpak werkt goed voor onze branche op de lange termijn, wanneer bedrijven de vruchten beginnen te plukken.

Afsluiten

Dat had alles te maken met een paar standaardmanieren om IT-personeelstekorten aan te pakken. Staffing-oplossingen zijn een bewezen manier om softwareproducten sneller te ontwikkelen. Of je nu wilt dat ze als je uitgebreide team werken of dat ze in hun eentje applicaties ontwikkelen, deze aanpak werkt uitstekend. Ze maken de weg vrij om in een mum van tijd bekwame experts als onderdeel van het project te hebben.