Frontend developer

5 eenvoudige stappen om een front-end developer in te huren

Als je een developer wilt inhuren, moet je eerst bepalen naar welke kwaliteiten je in hen moet zoeken. Als je bijvoorbeeld alleen de interactieve grafische gebruikersinterfaces voor het project wilt maken, heb je een front-end developer nodig.

Je moet ook een goed begrip hebben van de vaardigheden en expertise die vereist zijn in de developer. Je hoeft geen senior developer in te huren als een beginner de taak kan voltooien. Het zal je helpen geld te besparen en gemakkelijk de gewenste resultaten te behalen.

Dit artikel helpt je om verschillende dingen over front-end developers te begrijpen.

Wie is een front-end developer?

Een front-end developer is een expert in het maken van de clientzijde van de applicatie. De clientzijde bestaat voornamelijk uit de grafische gebruikersinterface waarmee de websitebezoekers interactie hebben. Het is het zichtbare deel van de website en stelt gebruikers in staat om taken en activiteiten uit te voeren met behulp van invoerapparaten zoals klikken, scrollen, toetsenbordinvoer, camera-ingangen, microfooningangen en meer.

Front-end ontwikkeling van elke website speelt dus een cruciale rol, omdat het gaat om het visuele en interactieve deel van het project.

Welke technologieën worden gebruikt bij het maken van frontends?

Front-end van elke website omvat het gebruik van meerdere technologische oplossingen. Maar de drie belangrijkste technologieën die door een front-end ontwikkelaar worden gebruikt zijn:

HTML (Hyper Text Markup Language): Het is een eenvoudige taal waarmee developers de basisstructuur van elke website kunnen maken.

CSS (Cascading Style Sheet): Het is een codeertaal waarmee developers de visuele weergave van een website goed kunnen weergeven. Front-end developers gebruiken CSS voor het maken van lay-outs, styling en het ontwerpen van webpagina’s.

JavaScript: Met deze programmeertaal kunnen developers dynamische webpagina’s maken, afbeeldingen animeren, multimedia besturen en meer.

3 soorten front-end developers die je kunt inhuren om software te maken

Op basis van de vaardigheden en expertise van de programmeur zijn er de volgende drie soorten frontend-developers:

Junior Front-End developer

Een junior developer heeft nul of hooguit twee jaar ervaring met het maken van frontends. Ze hebben meestal ervaring met een paar ontwikkelings- projecten. Het CV van een junior developer ziet er als volgt uit:

 • Ervaring: 0 tot 2 jaar
 • Academische cursussen: Doorlopend of voltooid aan een universiteit
 • Bekende technologieën: HTML, CSS en JavaScript
 • Development Frameworks:Kennis van enkele frameworks
 • Soft SKills: Sterke communicatieve vaardigheden en samenwerkings- mentaliteit

Medior Front-End developer

Een Medior front-end developer kan je helpen met goede codeervaardigheden tegen een betaalbaar budget. Ze hebben overal tussende twee en vier jaar ervaring met het maken van front-end website ontwerpen en kunnen je helpen het project te voltooien. Hun CV ziet er als volgt uit:

 • Ervaring: 2 tot 4 jaar
 • Academische cursussen: Voltooid aan elke universiteit
 • Bekende technologieën: HTML, CSS en JavaScript
 • Development Frameworks: Goede kennis van enkele frameworks
 • Soft Skills: Sterke communicatieve vaardigheden, strategisch denken en samenwerkings- mentaliteit

Senior Front-End developer

Een senior front-end developer kan je helpen om gemakkelijk eenvoudige en complexe websites te maken. Ze hebben een solide ervaring van meer dan vijf jaar in vele soorten software-ontwikkelingsprojecten . Ze zijn ook goed in JavaScript-technologieën zoals Angular en React, waardoor ze snel intuïtieve gebruikersinterfaces kunnen maken.

 • Ervaring: 5+ jaar
 • Academische cursussen: Voltooid aan elke universiteit
 • Bekende technologieën: HTML, CSS en JavaScript
 • Development Frameworks: Goede kennis van development frameworks zoals Angular & React
 • Soft SKills: Sterke communicatieve vaardigheden, strategisch denken, probleemoplossend vermogen en samenwerkingsmentaliteit.

Voordelen van het inhuren van een front-end developer

Een front-end developer die direct onder je werkt kan helpen bij het maken van prachtige website-ontwerpen.

 • Snelle rekrutering van experts
 • De snelle ontwikkeling van website-ontwerpen
 • Directe controle
 • Bespaar op belastingen en verlof

Stappen om de beste front-end developer in te huren

Stap 1 – Analyseer de projectvereisten

De eerstestap is het opstellen van de projectvereisten. Ontdek het volgende:

 • Maak je een site met één pagina of een site met meerdere pagina’s?
 • Heb je een dynamische website nodig?
 • Hoe snel wil je de site maken?

De antwoorden op de bovenstaande vragen kunnen je helpen bij het vinden van de juiste ontwikkelaar voor het project.

Stap 2- Bepaal de vereiste expertise

Een medior front-end developer kan de meeste projecten maken, maar als je een ingewikkeld project hebt, heb je misschien een senior expert in het team nodig. Kijk goed naar het cv van de ontwikkelaar en probeer de vaardigheden te matchen die nodig zijn voor het project.

Stap 3- Voer gedetailleerde interviews uit

Schroom niet om online interviews of face-to-face ontmoetingen af te nemen. Stel een reeks vragen van opleidingsniveau tot ervaring in het maken van front-ends. Zoek ook naar goede soft skills om je te helpen goed samen te werken met de ontwikkelaar.

Stap 4- Controleer eerdere projecten

Kijk naar de kwaliteit van de projecten die door de ontwikkelaar worden gedaan. Goede UI-ontwerpen die betrokkenheid stimuleren, vergroten het vertrouwen in de gekozen ontwikkelaar. Zoek ook naar gebruiksgemak in de webdesigns die door de ontwikkelaar worden geleverd.

Stap 5 – Onderteken de overeenkomst

Vertrouw alleen op officiële contracten bij het inhuren van experts. De simpele mond van het woord zonder papierwerk kan leiden tot verlies van tijd en middelen. Een front-end developer huur je bij ons al in vanaf €35,-.

Afsluiten

Dat had alles te maken met front-end developers. Bij Zedrox hebben we bekwame ontwikkelaars die je kunt inhuren. Onze front-end experts kunnen direct onder je werken en hebben een goede expertise in het maken van mooie sites.