Flutter Upgrade

Flutter 3.19 brengt verschillende prestatieverbeteringen en nieuwe functies

Flutter 3.19 is geïntroduceerd in de markt. De nieuwste Flutter-versie wordt geleverd met verschillende nieuwe functies voor het maken van mobiele apps. Deze Flutter-upgrade bevat ook verschillende prestatieverbeteringen, bugfixes en meer.

In deze blog worden de nieuwe functies beschreven die beschikbaar zijn met de Flutter 3.19-update en hoe deze jou helpen bij het bouwen van mobiele apps. Laten we de nieuwste Flutter-update samen doornemen.

Wat is Flutter?

Flutter is een open-source software- ontwikkelingskit gemaakt door Google. Het helpt ontwikkelaars mobiele apps te maken die kunnen worden uitgevoerd op Android, iOS en andere besturingssystemen met dezelfde codebasis. Het framework is volledig gratis te gebruiken. Flutter maakt gebruik van de programmeertaal Dart, waardoor ontwikkelaars code kunnen schrijven die direct kan worden vertaald naar native code voor iOS en Android.

Google brengt regelmatig nieuwe Flutter-versies uit die gericht zijn op het elimineren van bugs en het bijwerken van de SDK met nieuwe functies. Flutter developers kunnen de nieuwe release gebruiken voor het maken van geavanceerde mobiele apps.

7 nieuwe functies beschikbaar met de upgrade voor Flutter (versie 3.19)

1. Flutter AI-integraties voor het bouwen van slimme apps

Een van de beste functies die beschikbaar zijn met de upgrade is de release van Google AI Dart SDK. Dit helpt Flutter-ontwikkelaars bij het maken van AI-aangedreven mobiele apps met nieuwe en toffe functies zoals het genereren en samenvatten van teksten, beeldmanipulatie en meer. AI-app-ontwikkelingsprojecten kunnen nu dus vertrouwen op Flutter SDK om snel slimme apps te maken.

2. Verbeterd scrollen voor een optimale UX

Eerdere Flutter-versies hadden last van inconsistente scrollproblemen, wat leidde tot een slechte UX. De nieuwste versie, Flutter 3.19, lost dit probleem op met verschillende scrollverbeteringen. Met deze release kunnen developers de standaard ScrollBehavior configureren met MultiTochDragStrategy.latestPointer. Hiermee kunnen ontwikkelaars het scrollgedrag aanpassen aan de eisen van de gebruiker.

3. Meerdere widgets

De Flutter-upgrade wordt geleverd met nieuwe widgets die zich richten op het uitbreiden van de ontwerptoolkit voor UI-ontwikkeling.

De drie belangrijkste widgets zijn:

  • AnimationStyle:Veelgebruikte widgets zoals MaterialApp en PopupMenuButton stellen ontwikkelaars in staat om fijnmazige controle over overgangen en duur toe te voegen, waardoor ze aantrekkelijke visuele animaties kunnen maken.
  • styleFrom:Met deze widget kunnen ontwikkelaars gesegmenteerde knoppen maken in verschillende app-secties voor een consistente look en feel.
  • Adaptive Switch:Ontwikkelaars kunnen nu een gestroomlijnde native switch-component gebruiken die zich aanpast aan verschillende app-platforms om gebruikers een native UX te bieden.

4. Toegankelijkheidsfuncties voor het maken van allesomvattende apps

Ontwikkelaars kunnen nu een toegankelijkheids-ID instellen voor elementen in de systeemeigen toegankelijkheidshiërarchie. Het belangrijkste voordeel is een betere ondersteuning voor schermlezen en een meer inclusieve ervaring voor de lezers. App-gebruikers die afhankelijk zijn van ondersteuning voor schermlezen, zullen meer gemak ervaren met deze toegankelijkheidsfunctie.

5. Diepere teksttoegang voor het opbouwen van dynamische interacties

Ontwikkelaars kunnen luisteren naar de MaterialState-wijzigingen in zowel TextField als TextFormField, waardoor ze dynamische UX in de app kunnen inbouwen. Met deze wijziging hebben ontwikkelaars meer controle over het inbouwen van meeslepende UX in mobiele apps.

6. Verbeteringen aan de waaiermotor

Flutter 3.19 introduceert meerdere verbeteringen aan de Impeller-engine, waardoor ontwikkelaars kunnen spelen met Impeller preview op OpenGL. Dit maakt de weg vrij voor grotere verbeteringen met soepel scrollen, het minimaliseren van CPU-gebruik en het bouwen van een meer responsieve mobiele app. Ontwikkelaars kunnen ook de deeplinks van de apps valideren met de deeplinking web validator tool.

7. Platformspecifieke verbeteringen

Flutter 3.19 introduceert meerdere platform specifieke verbeteringen om ontwikkelaars te helpen bij het maken van verbeterde UX op Android-, iOS- en Windows-apparaten.

  • IOS:De nieuwste versie biedt functies waardoor lettertypen compacter lijken en voldoet ook aan de ontwerprichtlijnen van Apple.
  • Android:Ontwikkelaars kunnen de standaard Share-knop gebruiken voor tekstvelden en weergaven om een vertrouwde UX te bouwen. De versie introduceert ook de nieuwe Native Assets-functie, waarmee iedereen functies uit verschillende programmeertalen naar de Flutter-code kan aanroepen. Deze functie stelt het ontwikkelingsteam in staat om platformgeoriënteerde functionaliteiten te bouwen.
  • Windows:Flutter 3.19 heeft ondersteuning geïntroduceerd voor Windows Arm64-apparaten, wat zal helpen bij het bouwen van een meeslepende UX voor Windows-apparaten.

Op ontwikkelaars gerichte functies van Flutter 3.19 Upgrade

Met de nieuwe release zijn er verschillende functies die erop gericht zijn de ontwikkelaars te helpen gemakkelijk mobiele apps te maken. Laten we eens kijken naar een paar belangrijke:

  • De release biedt een snelkoppeling Flutter-upgradeopdracht om de SDK te upgraden naar de nieuwste versie.
  • Iedereen die het stabiele kanaal gebruikt, kan overschakelen naar het bètakanaal voor een nog meer geüpgraded versie.
  • Ontwikkelaars kunnen geheugenlekken repareren op de WidgetInspector en ook op de WidgetInspectorService.
  • Haalbare oplossingen voor het beheren van fouten bij het opsporen van lekken.
  • Fix chip-widgets zijn niet van toepassing op het momenteel beschikbare iconTheme.
  • Softwareontwikkelaars kunnen de indicatoroverlay van de navigatiebalk personaliseren en ook de indicatorvorm voor de overlay corrigeren.
  • De release implementeert ook fix doc TODO.
  • Ontwikkelaars kunnen ook de opdrachtregelparameter “Toevoegen” gebruiken die werkt voor het inschakelen van het opsporen van lekken.
  • Introductie van bump template samen met de integratietest Gradle versie naar 7.6.4.

Hoe kan Zedrox jou helpen gebruik te maken van de Flutter 3.19-upgrade?

Het gebruik van Flutter om mobiele apps te maken is met de nieuwe release nog eenvoudiger geworden. Professionele ontwikkelaars bij Zedrox kunnen je helpen naadloze mobiele apps te maken. Ons team van experts is goed thuis in Flutter-technologie en gebruikt de nieuwste versie om mobiele apps te maken die goed werken op iOS- en Android-apparaten.

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van Flutter voor het bouwen van mobiele apps:

  • Flutter versnelt het ontwikkelingsproces en je kunt zowel tijd als geld besparen.
  • Je hoeft de app maar één keer te bouwen en je kunt hem starten op iOS- en Android-apparaten.
  • De broncode van de app is gemakkelijk te begrijpen en te delen.
  • Je kunt Flutter integreren in native mobiele apps.
  • De technologie biedt meer controle over het bouwen van de gebruikersinterfaces van de mobiele apps.
  • De UI-kit is gebaseerd op Dart, een moderne programmeertaal die relatief eenvoudig te leren is.

Software Laten ontwikkelen met de Flutter technologie kun je bij Zedrox op een zorgeloze manier laten ontwikkelen.