Hoeveel kost een PHP Developer?

Wanneer je een website maakt, heb je deskundige web developers nodig om de code te schrijven. Er zijn verschillende tech tools en programmeertalen voor het maken van een website, maar PHP wordt beschouwd als de beste tool.

De meeste bedrijven willen PHP-ontwikkelaars inhuren om veilige en schaalbare websitecode te schrijven. Het is echter essentieel om de kosten van de PHP-ontwikkelaar te analyseren voordat je ze inhuurt.

In deze blog wordt alles wat te maken heeft met PHP-ontwikkelaars en de kosten van het inhuren ervan in detail uitgelegd. Voordat we ingaan op de details van de PHP-ontwikkelaarskosten, is het noodzakelijk om de technologie en de vaardigheden te begrijpen waarnaar de ontwikkelaar moet zoeken.

Wat is PHP?

PHP staat voor Hypertext Preprocessor, en het is een server-side scripttaal, en het is ideaal voor het maken van dynamische webpagina’s. Verschillende websites, zoals WordPress, Magento, etc., zijn erop gebaseerd.

Het is volledig gratis te gebruiken en wordt voornamelijk gebruikt voor server-side scripting, wat de back-end ontwikkeling van elke website betekent. De backend van de site is niet zichtbaar voor de gebruikers, maar is verantwoordelijk voor de goede werking van de site.

PHP is ideaal voor het organiseren van elke webpagina en het tonen van teksten aan website bezoekers. HTML verwerkt vergelijkbare functies. In tegenstelling tot HTML kan PHP echter ook een specifieke HTML-code genereren op basis van de opgegeven PHP-code.

Ontwikkelaars kunnen PHP-scripts uploaden naar de webbrowser. Elk script heeft een .php extensie die onzichtbaar blijft tijdens het gebruik. Websitebezoekers kunnen alleen de code zien die door het script wordt gegenereerd.

Wat doet een PHP Developer?

Een PHP-ontwikkelaar kan dynamische websites voor jouw bedrijf maken. Als je een site probeert te bouwen die meer biedt dan alleen platte tekst aan websitebezoekers, kan een PHP-ontwikkelaar de ideale programmeur zijn om in te huren.

PHP-ontwikkelaars zijn gespecialiseerd in het ontwerpen, testen en implementeren van software met behulp van de PHP-programmeertaal. De kosten van php-ontwikkelaars zijn afhankelijk van hun vaardigheden en ervaring.

Ze kunnen ook werken als een full-stack ontwikkelaar en hebben een goed begrip van zowel front-end als back-end technologieën. Dit wordt full stack PHP-ontwikkeling genoemd, waarbij dezelfde PHP-ontwikkelaar in zijn eentje het project afrondt.

Laten we eens kijken naar de vaardigheden die elke PHP-ontwikkelaar zou moeten hebben.

Hier zijn 5 vaardigheden die elke PHP-ontwikkelaar moet ontwikkelen

1. Vaardigheid in PHP

Probeer een PHP-ontwikkelaar in te huren die goed thuis is in het begrijpen van de PHP-syntaxis, gegevenstypen en object georiënteerd programmeren (OOP). De ontwikkelaar moet ook goede hands-on ervaring hebben met PHP-frameworks zoals Laravel, Symfony of CodeIgniter, wat kan helpen om snel websites te bouwen.

2. Vaardigheden op het gebied van webtechnologieën

De ervaren PHP-ontwikkelaar moet standaard web technologieën zoals HTML, CSS en JavaScript begrijpen. Hands-on ervaring met deze technologieën breidt hun expertise uit en zorgt voor een vlotte website-ontwikkeling, terwijl ze coördineren met de ontwerpers en andere ontwikkelaars in het team. Dit helpt om een visueel aantrekkelijke website te maken.

3. Vaardigheden op het gebied van databasebeheer

Een van de belangrijkste verantwoordelijkheden van de PHP-ontwikkelaar is het werken met databases om gegevens op te slaan en op te halen. Probeer dus PHP-ontwikkelaars in te huren die goede kennis hebben van relationele databasemanagementsystemen (RDBMS) zoals MySQL of PostgreSQL en ook NoSQL-databases zoals MongoDB of Redis. Deze kennis komt goed van pas bij het verwerken van grootschalige data en het implementeren van caching mechanismen.

4. Probleemoplossend vermogen

De PHP-ontwikkelaar moet bedreven zijn in het oplossen van eenvoudige en complexe problemen. Ze moeten in staat zijn om nauwkeurige code te schrijven, problemen in de code te identificeren/ op te lossen en solide fout opsporings- tools zoals Xdebug, PHPStorm te gebruiken, etc. PHP-programmeurs moeten ook in staat zijn om foutenlogboeken te analyseren, problemen op te sporen en effectieve oplossingen te implementeren om de goede werking van webapplicaties te garanderen.

5. Communicatieve vaardigheden

Goede communicatieve vaardigheden bevorderen een succesvolle samenwerking tussen de ontwikkelaar en de klant. De gekozen ontwikkelaar moet in staat zijn om ideeën te begrijpen en vragen over de voortgang van het project duidelijk te beantwoorden. Zoek naar sterke mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, aangezien de gekozen PHP-programmeur samenwerkt met de ontwerper, projectmanager en zakelijke klant.

Wat zijn de kosten van het inhuren van een PHP-ontwikkelaar?

De exacte kosten van de PHP-ontwikkelaar verschillen per softwarebedrijf. Het hangt er ook van af of je een freelance PHP-ontwikkelaar inhuurt of van een bedrijf. Freelance PHP-programmeurs kosten minder, maar ze zijn niet betrouwbaar en kunnen op elk moment verdwijnen.

Zoveel bedrijven vermijden het inhuren van freelance- software developers. Bij Zedrox kun je PHP developers inhuren vanaf € 25,- per uur tot en met € 40,- per uur. De prijs kan variëren op basis van ervaring of expertise.

Een junior PHP developer met ervaring van 6 maanden tot 1 jaar is goedkoper in te huren dan een senior PHP developer met 2 tot 5 jaar ervaring in de technologie.