Innovative-Custom-Software

Creëer Innovatieve maatwerk software voor jouw organisatie

Tegenwoordig maken de meeste bedrijven gebruik van IT. Elke bedrijfssector, zoals vastgoed, detailhandel, gezondheidszorg en andere zijn onvolledig zonder IT-softwaretoepassingen. Hoewel de meeste bedrijven al IT-systemen hebben opgezet, is veel van deze software verouderd.

Je kunt echter geen enkele software verwijderen omdat ze een grote opslag van bedrijfsgegevens hebben. In zo’n scenario heb je innovatieve maatwerksoftware nodig waarmee je verouderde systemen snel kunt vervangen. Dit zal niet leiden tot een verstoring van je huidige systemen en je kunt de softwarearchitectuur gemakkelijk upgraden.

Zedrox (IT bedrijf) kan software ontwikkelen voor je bestaande IT-oplossing als basis te gebruiken of door nieuwe oplossingen vanaf nul te maken. Maatwerksoftware kan een legacy-oplossing zijn die voldoet aan jouw bedrijfsspecifieke eisen en workflow-operaties.

In dit artikel helpen we je bij het analyseren van de voordelen van software op maat.

Wat is maatwerk software?

Alle software die speciaal voor een organisatie wordt gemaakt, is maatwerksoftware. Ze zijn eenvoudig te gebruiken en sluiten aan bij de bedrijfsvoering en workflows van de organisatie. Het personeel van het bedrijf hoeft dus geen urenlange training te volgen om ze te gebruiken. Ze kosten meer dan kant-en-klare oplossingen, maar helpen bij een gezonde bedrijfsgroei.

Vaak vragen bedrijven zich af waarom ze maatwerksoftware moeten ontwikkelen. Kost het meer en duurt het ook langer dan andere kant-en-klare of standaard softwarepakketten? Met software op maat kun je echter gemakkelijk ideeën omzetten in functionele softwaretoepassingen.

Wat zijn de voordelen van software development op maat?

  • De software past zich aan naar jouw eisen

Met het juiste budget kun je alle gewenste functies toevoegen aan maatwerksoftware. Hierdoor kun je een softwareapplicatie bouwen die voldoet aan je eisen en die kan werken voor verschillende bedrijfsafdelingen.

Een enkel platform waarop iedereen kan aansluiten en samenwerken neemt verwarring weg en verhoogt de transparantie. Je hoeft je dus niet aan te passen aan de software. De software kan zichzelf aanpassen aan jouw specifieke eisen.

  • Innoveer jouw ideeën sneller

Wanneer je software van derden gebruikt, ben je afhankelijk van hen voor nieuwe functies. Bij maatwerksoftware ligt dat anders, omdat die uiteindelijk van jou is. Je bent de enige eigenaar van de software dus wanneer jouw bedrijfsprocessen veranderen of je nieuwe ideeën krijgt, kan de code worden aangepast door de software-engineers.

  • Laadt snel & kan veel gebruikers aan

Je hoeft niet in te leveren op de prestaties en schaalbaarheid van de oplossingen. De aangepaste software kan binnen drie seconden snel laden en kan daarnaast veel gebruikers aan. Dit is mogelijk omdat developers gebruik kunnen maken van horizontale en verticale schaling in de codearchitectuur. Met deze aanpak heb je software die uiteindelijk contact maakt met de gebruikers.

  • Kan op elk apparaat en in elke browser worden gebruikt

Wat heeft je voorkeur, smartphones/laptops/desktops of andere apparaten? Apparaten, besturingssystemen en gekozen browsers beperken de aangepaste software niet. Je kunt ze op elk apparaat gebruiken om overal essentiële taken uit te voeren. Je krijgt zeer toegankelijke oplossingen die de barrières van plaats, tijd, locatie en apparaat gebruik wegnemen.

Veel software wordt gemaakt met een mobiel-ready aanpak door gebruik te maken van scherm-responsieve thema’s. Dit geeft gebruikers een meer opmerkelijke UX. Dit geeft gebruikers een meer opmerkelijke UX op elk apparaat, inclusief smartphones en tablets.

  • Vereenvoudigt complexe processen en handelingen

Maatwerksoftware kan je helpen om complexe processen op te splitsen in eenvoudige portals en apps. Het automatiseert ook verschillende repetitieve taken, waardoor handmatige fouten worden voorkomen. Stel je bijvoorbeeld een platform voor waarmee gebruikers met je klanten serviceteam kunnen praten, bestelwaarden kunnen wijzigen, bestellingen kunnen volgen, betalingen kunnen plannen en nog veel meer. In plaats van drie nieuwe softwares te gebruiken, kan één portaal je helpen om alles te bereiken. Dit verbetert de UX en versterkt het merkimago.

Lees ook:  Waarom het uitbesteden van software development een game-changer is

Wat is standaard maatwerksoftware?

Je kunt elk idee aanpassen tot een standaard software. Voor de meeste bedrijven draaien maatwerkoplossingen om administratieve processen zoals ERP- en CRM-systemen. ERP betekent Enterprise Resource Planning-software en CRM staat voor Customer Relationship Management- software.

Deze software helpt een bedrijf om middelen te beheren voor maximale productiviteit en klanttevredenheid.

3 lagen van complexe softwaresystemen

Record systemen

Dit wordt ook wel de basislaag genoemd en bevat standaard softwarepakketten die helpen om de organisatie te runnen. Bedrijven beheren kritieke bedrijfsgegevens via deze laag. Daarom moet deze laag robuust en stabiel zijn.

Differentiatielaag

Deze laag bevat business-industry compliances en functionele features. Je kunt maatwerksoftware laten ontwikkelen voor toekomstige verbeteringen of aanpassingen aan de bestaande software.

Innovatielaag

Ad-hoc apps zijn prototypes en kunnen worden gemaakt als nieuwe ideeën of worden gelanceerd als nieuwe functies in de bestaande software.

Inpakken

Bij Zedrox kunnen we je helpen om van ideeën professionele software te maken. Met onze MVP ontwikkeling kun je snel nieuwe software lanceren op de markt of voor particulier zakelijk gebruik. MVP of minimum viable products worden gemaakt met alleen de belangrijkste functies om je te helpen geld en tijd te besparen in het ontwikkelingsproject.