software outsource team

Hoe bouw je een succesvol software-outsourceteam?

De meeste ondernemers handelen niet rechtstreeks in IT en hebben geen programmeervaardigheden. IT is echter een onderdeel geworden van elke bedrijfstak. Bedrijven hebben tegenwoordig een uitstekende digitale aanwezigheid nodig en gebruiken technologieën om verschillende dagelijkse activiteiten te automatiseren om voorop te blijven lopen.

Een manier om het gebrek aan programmeervaardigheden aan te pakken, is door een betrouwbaar software-outsourcingteam op te bouwen. Zo’n team kan al je digitale ontwikkelingen op een zorgeloze manier aanpakken. Je hoeft dus geen IT-programmeur te zijn als je een uitbesteed team hebt.

Wat is outsourcing van software development?

Wanneer jouw interne team geen deskundige developers heeft, kun je het IT-werk laten doen via een extern softwarebedrijf dat software-outsourcing wordt genoemd. Het externe bedrijf kan al de softwareontwikkelingstaken uit handen nemen. Ze kunnen een website, een app bouwen en je voorzien van deskundige developers die direct onder je kunnen werken.

Neem contact op met Zedrox en stel vandaag nog jouw dream team samen!

Boek een vrijblijvend gesprek

Voordelen van uitbesteding van software development

Het uitbestede ontwikkelingsteam kan elk bedrijf op meerdere manieren helpen, zoals geld besparen, professionele programmeurs leveren om het project af te handelen en meer.

Verlaag de kosten voor het maken van software

Bedrijven hoeven geen geld uit te geven aan infrastructuurkosten en besparen tijd en geld op het inhuren en opleiden van programmeurs. Het inhuren van een softwareontwikkelingsteam helpt om het product met een veel lager budget te maken.

Professioneel software development team

Het software outsourcing team is goed thuis in specifieke programmeertalen en heeft een goede beheersing in het maken van hoogwaardige oplossingen. Dit helpt bij het bouwen van projecten op eliteniveau, met natuurlijk de beste functies.

Vlotte communicatie

De meeste bedrijven leveren een projectmanager met uitbestede ontwikkelingsteams. Je kunt direct met de projectmanager praten over al jouw problemen en het tempo van het ontwikkelen van de oplossingen. Dit helpt om angsten uit het softwarebouwproject weg te nemen.

Flexibel aantal ontwikkelaars

Bij het ontwikkelen van software heb je een flexibel team van ontwerpers, ontwikkelaars, testers en andere experts nodig. Met ons als outsourcing software development bedrijf kun je nieuwe ontwikkelaars aan het team toevoegen volgens de nieuwste vereisten. Je kunt ook het aantal andere experts dat betrokken is bij het maken van de software verminderen, wat helpt om kosten te besparen.

Focus op de kerndoelstellingen van het bedrijf

Deskundige programmeurs die jouw project afhandelen, nemen de risico’s van mislukking en andere problemen uit het project weg. Hierdoor beschik je over meer bandbreedte om jezelf te concentreren op de belangrijkste bedrijfsdoelstellingen.

5 eenvoudige stappen voor succesvolle software-outsourcing

Stap 1 – Definieer de behoeften en projectdoelen

Het eerste is het definiëren van de reikwijdte en doelstellingen van het ontwikkelingsproject. Een duidelijk begrip van de doelen zal je helpen de juiste partners te vinden voor software outsourcing. Je moet duidelijke antwoorden hebben op de volgende vragen:

  • Wat ben je aan het maken: een website, een app of een softwareproduct?
  • Wie gaat het product dat je maakt actief gebruiken?
  • Het type softwareproject zoals webshop, zorgsoftware, leersoftware, etc.

Vind duidelijke antwoorden op de bovenstaande vragen, aangezien dit een belangrijke rol speelt in het lot van het project.

Stap 2- Onderzoek en selecteer de ideale outsourcingpartner

De volgende stap is het vinden van een betrouwbaar outsourcingbedrijf om het project af te handelen. Het bedrijf moet goede ervaring hebben met het afhandelen van outsourcingprojecten. Kijk ook of ze relevante branche-ervaring hebben.

Ze moeten een goede sterkte hebben van front-end ontwikkelaars en backend-experts. Dit helpt ervoor te zorgen dat je niet beperkt bent tot een paar experts. Een groot aantal ontwikkelaars toont de beschikbaarheid van geschikte vaardigheden om het project uit te voeren.

Vraag het bedrijf of ze vlotte communicatielijnen bieden en hoe je met de ontwikkelaar kunt praten. Directe oproepen helpen hersenschudding te voorkomen en zorgen voor een soepele softwareontwikkeling.

Stap 3- Maak een gedetailleerd stappenplan

Om het outsourcingsoftwareteam soepel te laten verlopen, moet je een gedetailleerd stappenplan opstellen. De roadmap geeft je directe informatie over hoe en wanneer verschillende ontwikkelaars aan het project zullen werken.

Je krijgt bijvoorbeeld duidelijke informatie over wanneer de backend-softwareontwikkelaar aan het project zal werken en op welke datum het product klaar zal zijn voor lancering. Het wordt ook toegankelijker om projectupdates bij te houden met praktische deliverables.

Stap 4- Communiceer regelmatig

Het bedrijf moet je in staat stellen om regelmatig met het toegewijde team te praten. Je kunt ook tools voor het bijhouden van projecten gebruiken om te controleren of het team voorloopt, op schema ligt of achterloopt op de geplande tijdlijnen van deliverables.

Stap-5: Controleer de resultaten

Zodra het team het softwareproduct heeft overhandigd, controleer je of de prestaties naar tevredenheid zijn. Probeer de software te gebruiken zoals de doelgroep. Dit zal je helpen te begrijpen of de applicatie eenvoudig te gebruiken is.

Controleer ook of de applicatie sneller draait en alle functionaliteiten correct uitvoert. Bespreek of het bedrijf je zal helpen bij het oplossen van eventuele problemen waarmee je in de toekomst te maken kunt krijgen (kwaliteitsborging).

Afsluiten

Software-outsourcingbedrijven bieden een geweldige manier om moderne applicaties te maken tegen een betaalbaar budget. Een continue focus op goed management is echter noodzakelijk om sprankelende resultaten te bereiken.

Bij Zedrox bieden we een professioneel software outsourcing team te huur. Je kunt rechtstreeks contact maken met de ontwikkelaars, de projectmanager en je hebt 100% controle over de ontwikkelingsroute.