outsourcingmodel

Vaste prijs, tijd en materialen of toegewijde teams – het beste outsourcingmodel voor jouw behoeften

Veel bedrijven vinden het moeilijk om software te maken met een in-house team van softwareontwikkelaars. Dus wenden ze zich tot software-outsourcingopties voor het maken van IT-producten. Om succesvol samen te werken, moet je echter de beste IT-outsourcingmodellen kiezen met de beste serviceprovider.

Verschillende modellen zijn geschikt voor verschillende bedrijven. Wanneer je het project uitvoert, zul je drie standaard outsourcingmodellen tegenkomen: Fixed Price, Time & Material en Dedicated Teams. Elk is anders dan de andere en heeft zijn unieke voor- en nadelen.

Dit artikel helpt je deze outsourcing-bedrijfsmodellen te begrijpen en de beste te kiezen om jouw software te maken.

Model met een vaste prijs

Onder het model met een vaste prijs maakt de serviceprovider nauwkeurige software volgens jouw vraag binnen een vaste tijdlijn en budget. Alles wordt aan het begin van het project beslist en er is weinig ruimte voor veranderingen. Het aanbrengen van grote wijzigingen tijdens het project leidt tot wijzigingen in de tijdlijn en het budget.

Het outsourcingmodel met een vaste prijs is geschikt voor bedrijven met duidelijke einddoelen. Je wilt bijvoorbeeld een app als Tinder gericht maken op de burgers van het land. Je weet al wat je wilt bereiken en kunt een beroep doen op de verschillende functionele functies die de mobiele app moet hebben.

Hierdoor kun je de visie delen met het expertteam om software te ontwikkelen. Dergelijke projecten met goed gedefinieerde functionele kenmerken en bedrijfsdoelstellingen passen het beste bij het outsourcingmodel met een vaste prijs.

Voordelen

  • Je weet al wat je wilt, dus je kunt de resultaten gemakkelijk verwachten en controleren
  • Expliciete garantie van het eindproduct
  • Alles wordt aan het begin van het project besproken
  • Je hoeft niet veel te beheren en kunt het eindresultaat verwachten op een voorgestelde tijdlijn.

Nadelen

  • Je kunt niet veel wijzigingen aanbrengen in het project
  • Niet goed betrokken bij het project

Projecten die het meest geschikt zijn voor dit model

  • Het project moet goed gedefinieerde kenmerken en einddoelen hebben
  • De software moet aan het begin van het project nul tot weinig variaties hebben in termen van de ingeschakelde functies.

Tijd- en materialenmodel

In het Time & Material outsourcing-model huur je het softwareteam in om voor een bepaald aantal uren aan het project te werken. Bij deze methode kun je de projectkosten niet inschatten, maar kun je wel een globaal idee krijgen van de tijd en de kosten. Je kunt het softwareteam voor meer uren blijven inhuren als de blokuren voorbij zijn.

Zo moet je bijvoorbeeld je webshop updaten naar de nieuwste versie van het e-commerce platform. Je huurt een back-end softwareontwikkelaar in om de taak in minder dan 50 uur te voltooien. Als de taak aan het einde van de 50 uur niet is voltooid, kun je bijvoorbeeld het account met nog eens 25 of 50 uur upgraden.

Dit uitbestedingsmodel biedt meer flexibiliteit bij het maken van de software en ze kunnen deze aanpassen aan de nieuwste zakelijke vereisten. U kunt werkrichtingen veranderen, functies wijzigen en jouw softwareproduct bouwen.

Voordelen

  • Je kunt wijzigingen aanbrengen in het lopende project
  • Flexibiliteit om midden in het project belangrijke beslissingen te nemen
  • Het softwarebedrijf is aangepast aan de steeds veranderende markt
  • Je kunt eenvoudig meer uren toevoegen aan het account van de ontwikkelaar

Nadelen

  • Er is weinig controle over het budget van het softwareproject.
  • Om het project te voltooien, moet je meer betrokken zijn en regelmatig vergaderen via telefoongesprekken, videoconferenties, face-to-face communicatie, livechats, enz.

Projecten die het meest geschikt zijn voor dit model

  • Je hebt een idee van wat je wilt maken, maar niet duidelijk over de functionele kenmerken.
  • Op zoek naar meer controle over het IT-project.

Dedicated teams

Het dedicated teammodel is vergelijkbaar met het tijd- en materiaalmodel, maar de veranderingen liggen in de samenwerkingsmethode en het tijdstip van inhuren. In dit model huur je experts in om als jouw uitgebreide team te werken. Ze kunnen alleen het project voltooien of hulp bieden aan het primaire team bij het voltooien van het project. Je moet maandelijkse betalingen doen, die worden bepaald door de teamgrootte, arbeidskosten en andere factoren. Het uitgebreide team kan zich in hetzelfde of een ander land bevinden.

Deze methode is ideaal om de schaarste aan interne experts aan te pakken en leden toe te voegen met verschillende vaardigheden of expertise in verschillende technologieën. Het is perfect voor het voltooien van lange termijn projecten en het rechtstreeks aansturen van het team van de ontwikkelaar. Het team fungeert als jouw externe leden die aan het project werken met dezelfde einddoelen.  De dedicated team gebaseerde IT-outsourcingmodellen worden ook wel het personeelsvergrotingsmodel genoemd.

Voordelen

  • Huur snel experts in en breid het softwareontwikkelingsteam uit met een toegewijd team
  • Volledige controle over het business process/ outsourcing project
  • Je kunt meerdere wijzigingen aanbrengen in het lopende project
  • Biedt meer flexibiliteit en schaalbaarheid voor het ontwikkelingsproces van het softwareproject

Nadelen

  • Je moet het team rechtstreeks aansturen
  • De tijd en het budget lopen hoog op.

Afsluiten

Nu heb je een duidelijk beeld gekregen van verschillende soorten outsourcingmodellen en hoe je de beste kunt kiezen om je software te maken. Bij Zedrox bieden we alle bovenstaande modellen aan om je te helpen de items naadloos te creëren.

Contacteer ons vandaag nog om te kijken naar de mogelijkheden die Zedrox kan bieden, en open de deur naar jouw creaties!