Prestashop

Vijf redenen waarom Prestashop de beste E-commerce is.

e-commerce is het online kopen en verkopen van producten. Het omvat alle handel via het internet.
E-commerce is een eeuwig groeiende industrie, daarom hebben handelaren een goed platform nodig dat volhardt in toekomstige eisen.

Prestashop wordt gezien als een van de meest vooruitziende platforms omdat het alle moderne functies in één pakket biedt. Het beste van de software is dat het gebruiksvriendelijk is en dat je geen codeer-kennis hoeft te hebben om er mee te werken. Daarnaast bestaat Prestashop al sinds 2008 en is het uitgegroeid tot de meest populaire e-Commerce webshop platforms.

Alle feiten op een rijtje:

  • Prestashop is een van de meest gebruikte platformen in Europa en Afrika.
  • Meer dan 700.000 bedrijven wereldwijd gebruiken het.
  • Het ondersteunt meer dan 75 verschillende talen.
  • Prestashop is ontwikkeld op het symfony-framework en is een redelijk veilig en responsief platform.

Vijf redenen om Prestashop te kiezen voor uw e-Commerce winkel in 2022

1. Het bespaard veel kosten

De enorme kostenbesparing en eindeloze mogelijkheden in de wereld van e-Commerce is iets waar verschillende bedrijven, zowel groot als klein, al jaren gebruik van maken. Het is daarom geen verrassing dat Prestashop vooruitgang heeft geboekt met zijn open- source platform. Dit biedt alles wat iedereen zou willen van een online winkel, zonder maandelijkse kosten.

Het is een paradijs voor zowel kleine als (middel)grote ondernemingen. Daarnaast biedt het ook toegang tot alle nieuwe modules, extensies en thema’s, helemaal gratis. Zelfs developers hebben toegang tot Prestashop via code en door gebruik te maken van de gratis hosting diensten via Amazon Web Services (AWS)

2. Het versterkt uw SEO inspanningen

De ingebouwde krachtige tool voor zoekmachineoptimalisatie van Prestashop maakt het gemakkelijk voor alle bedrijven om online vooruit te komen.

Het is ontworpen als een allesomvattend e-commerce platform. Dit betekent dat het veel functies heeft, zoals het optimaliseren van productpagina’s en categoriebeheer via de zoekmachine. Zelfs in deze tijd waar alles draait om Sociale Media zijn er nog steeds veel mensen die de controle over hun website over willen dragen aan een derde partij als het gaat over de zoekmachineoptimalisatie.

Maar met Prestashop is het een fluitje van een cent om uw product of diensten hoog op de lijst te krijgen, dit maakt het veel makkelijker voor potentiële klanten om uw bedrijf te vinden.

3. Gratis sjablonen en thema’s die bij uw stijl passen

Prestashop biedt thema’s en sjablonen die u in een mum van tijd kunt aanpassen. Dit geeft een nieuw en frisse blik op de site.

Deze add-ons bieden nieuwe mogelijkheden voor het ontwerpaspect. Dit houdt in dat het een volledige 360-graden controle biedt over welke kleuren of lettertypen op elke pagina worden gebruikt. U hoeft zich dus geen zorgen meer te maken over niet overeenkomende ontwerpen.

Daarnaast laat Prestashop uw site er nooit uitzien als die van anderen. De vooraf ontworpen sjablonen zorgen ervoor dat u zich onderscheidt van uw concurrenten. Met meer dan 1.000 thema’s en meer dan 200 sjablonen die beschikbaar zijn, is er altijd wel iets dat bij uw bedrijf past.

Prestashop is ook developer vriendelijk. Het ondersteunt het maken van online winkels met behulp van goed ontworpen webinterfaces, samen met professionele grafische tools zoals Photoshop of Gimp2.

4. Een grote community voor het snel oplossen van problemen

Een van de grote redenen waarom Prestashop zo populair is, is omdat zij de meest creatieve developers in deze branche heeft. De community ontwikkelt intuïtieve plug-ins en thema’s die u helpen om een verbeterde en frisse ervaring voor uw websitebezoekers te creëren.

Zo gebruikt ons Prestashop development team ook de Prestashop community. Soms is het fijn om met gelijkgestemde te praten en wanneer je contact op neemt met de prestashop community keer je altijd met een passende oplossing terug, zowel technisch als niet-technisch.

5. Nuke proof beveiliging van Cyperpunks

Prestashop beschermt uw gegevens door middel van een versleutelingsalgoritme die hackers buiten de deur houden. Het zet firewalls op tussen verschillende onderdelen binnen uw e-commerceplatform en voorkomt ‘’spear phishing’’ aanvallen die persoonlijke informatie zoeken met behulp van gestolen inloggegevens.

Verder biedt het een scala aan beveiligingsfuncties zoals een SSL-certificaat dat verplicht is voor alle e-commerce sites. Ook een twee-factor-authenticatie die zowel een gebruikersnaam en wachtwoord als unieke code vereist die per sms wordt verzonden om toegang te krijgen tot gebruikersinformatie. Prestashop doet dit via Google Authenticator.

Dankzij deze beveiliging kunt u controleren wie welke producten bekijkt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat ze iets kopen dat ze niet zouden moeten kopen, hierdoor heeft u geen kans meer op risico’s zoals spam berichten van onbekende afzenders.

Gegevenscodering, IP-authenticatie en meertraps verificatie voor bestellingen die zijn geplaatst met kaarten of PayPal-integratie in Prestashop, stellen gebruikers in staat veilig in te loggen via Facebook Connect zodat ze niet elke keer hun wachtwoord opnieuw hoeven in te voeren.

Tot slot..

Er is een hoop besproken in deze post, maar het belangrijkste is dat Prestashop alles heeft wat je nodig hebt om een online winkel te bouwen.

Het is krachtig, flexibel en het beste van alles: Het is aanzienlijk goedkoper dan andere e-commerce platformen.

Zoek niet verder dan Prestashop als u uw bedrijf wereldwijd bekend wilt maken of als u net begint met een online webshop.

Bij Zedrox hebben we experts op ons kantoor die klaar staan om te helpen bij het bouwen van een op maat gemaakte website die is afgestemd op uw behoeften.

Als er iets anders is waar we u bij kunnen helpen, laat het ons dan weten in de opmerkingen.

bedrijvenenwebshops