10-manieren-om-snelheid-prestaties-van-uw-magento-webwinkel-te-optimaliseren

10 Manieren om Snelheid & Prestaties van uw Magento Webwinkel te Optimaliseren

Volgens Speedtest.net rankings, de gemiddelde wereldwijde internet snelheid is 64.70 Mbps op vaste breedband en 30.37 Mbps op mobiele apparaten.

Het betekent internet snelheid en connectiviteit wordt steeds sneller met elke voorbijgaande dag. Dus, uw site bezoekers verwachten een snelle pagina laadtijd van uw Magento website.

Als uw website laadt binnen 3 seconden, het is in de groene zone. Maar, als het meer dan dat duurt, zal het af schrikken naar uw publiek en naar Google ook.

De zoekmachine bevestigt dat slechte mobiele laadsnelheid kan verhogen uw website bounce rate en uiteindelijk leiden tot een slechte conversiepercentage.

Het heeft zelfs een update uitgerold waarin staat Snellere Prestaties = Hogere Rankings = Meer Conversies.

Ook Magento is een zwaar resource eCommerce platform. Het moet worden afgestemd en geconfigureerd door gecertificeerde Magento developer voor optimale prestaties. Zelfs als je een robuuste infrastructuur hebt, is er een mogelijkheid dat uw Magento winkel traag zou kunnen zijn.

Want zodra u begint met het integreren van extra functionaliteiten, 3rde-partij modules, en aanpassingen beginnen de prestaties te dalen.

Vandaag hebben we 20+ manieren gedeeld om de snelheid en prestaties van uw Magento webshop te optimaliseren. Door ze te volgen houdt u uw website snel en geoptimaliseerd, zelfs voor zware verwerkingselementen.

De beste manieren om de websitesnelheid van Magento te optimaliseren zijn:

Update of Upgrade naar de nieuwste Magento versie

Een van de eerste stappen om de snelheid van uw website te verhogen is om deze regelmatig te updaten. Elke drie maanden worden nieuwe versies uitgebracht, met verbeterde functionaliteit, bug fixes, en verhoogde prestaties.

Je moet het niet negeren en vermijd het gebruik van verouderde versies, omdat ze zullen leiden tot aanzienlijke problemen vroeg of laat. Als gevolg hiervan, houd Magento regelmatig bijgewerkt om te garanderen dat uw website efficiënt draait.

Gebruik licht-elementen thema’s

U zult misschien verrast zijn om te weten dat uw website thema uw website aanzienlijk kan vertragen, vooral als het veel widgets, sliders, en aangepaste blokken bevat. Bedenk hoeveel tijd het zal kosten om ze allemaal te laden.

Het is in alle opzichten verschrikkelijk voor websitegebruikers met een goede internetverbinding en een pijn voor degenen met een langzame verbinding. Niet alleen leidt het tot een slechte klantervaring, maar het kan ook invloed hebben op andere Magento functies en dingen erger maken.

Wanneer u op zoek bent naar een thema, moet u controleren of het goed draait op de demo en het testen met GooglePageSpeed voor verdere analyse.

Controleer en verwijder ongebruikte extensies

Hoewel Magento al unieke functies heeft om te helpen uw campagne doelen te bereiken, installeren sommige handelaren 3rd party extensies om meer functionaliteiten toe te voegen. Door dit te doen verhoogt onnodig de code op de backend van uw website en vertraagt de prestaties op alle mobiele en web resoluties. Dus, het verwijderen van Magento extensies die u niet gebruikt is altijd aan te raden, en ze te controleren voordat u ze installeert.

Gebruik Next-Gen bestandsformaat

Afbeeldingen verbruiken veel ruimte op uw webserver. Trouwens, lazy loading is niet de enige optie om de snelheid van uw webshop te verhogen via beeldoptimalisatie. Het wordt tijd dat u het next-gen bestandsformaat gebruikt. U kunt extensies zoals Magento2 WebP Images gebruiken om afbeeldingen automatisch om te zetten naar WebP formaat. Dit formaat is ontwikkeld door Google en kan zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de laadtijd van uw pagina.

JS Bundeling uitschakelen

JS Bundling is het groeperen van JavaScript bestanden in grote bundels. Deze groepen van bestanden verminderen het aantal HTTP-verzoeken aan de server. Soms kunnen ze zo zwaar zijn als 5-10 Mb, die uw Magento prestaties vermindert. Om JS bundeling uit te schakelen, moet u deze stappen volgen:-

  • Ga naar Stores > Configuratie > Geavanceerd > Ontwikkelaar > JS Instellingen
  • Schakel JavaScript bundeling uit

Enable deferred JS loading

Verschillende JS bestanden worden geladen naast CSS en HTML tijdens het laden van de pagina. Dit leidt op zijn beurt tot slechte laadtijden van de website waar noch consumenten noch handelaren graag mee te maken hebben.

U kunt een uitgestelde JS loading plugin gebruiken om het laden van JavaScript bestanden te optimaliseren. Het stelt u in staat om de JS script uit te voeren na pagina parsing en Magento website snelheid te verbeteren. De scripts zullen allemaal worden verplaatst naar de onderkant van de pagina, behalve voor degenen die u niet wenst te verplaatsen.

Gebruik een CDN (Content Delivery Network)

CDN implementatie kan aanzienlijk verbeteren Magento website prestaties voor Magento 2 bedrijven die internationaal verkopen en zich richten op klanten uit de hele wereld.

Een Content Delivery Network, of CDN in het kort, is een set van geografisch verspreide wereldwijde servers die u toelaat om inhoud te leveren aan de gebruikers van uw website sneller, ongeacht waar ze zijn.

Het resultaat is te danken aan de CDN-architectuur, die afbeeldingen, media, JavaScript en CSS-bestanden op externe servers opslaat. Gebruikers die uw bestanden bijvoorbeeld in Californië zien, krijgen een reactie uit Virginia. Een Content Delivery Network (CDN) serveert bestanden aan mensen vanaf de server die het dichtst bij hun locatie is.

Magento biedt een CDN, maar u moet het handmatig instellen. De meerderheid van web inhoud wordt nu geleverd via een CDN. Als gevolg hiervan, moet u denken over het gebruik van een om Magento’s prestaties te verhogen.

De beste manieren om de snelheid van de Magento-website te optimaliseren zijn

Schakel over naar HTTP/2

HTTP/2 is de meest recente versie van HTTP, die het laden van websites snelheid verbetert door het verminderen van server verbindingstijd. Als elk statisch bestand zijn nieuwe server connectie nodig heeft, zoals in HTTP/1, dan kan HTTP/2 dit tegelijkertijd doen.

Het HTTP/2-protocol kan meerdere statische bestanden in dezelfde verbinding verwerken. Daardoor wordt de website sneller geladen en weergegeven omdat geen tijd wordt verspild aan het opbouwen van talrijke links.

Hoewel de meeste webservers het standaard hebben, kunt u uw CDN of webserver gebruiken om HTTP/2 in te schakelen.

Implementeer Varnish Cache

Wanneer u besluit om de Magento caching naar het volgende niveau te nemen, heb je Varnish nodig. Het Magento webshop ontwikkelingsteam beveelt het aan als een open-source oplossing. Varnish is meer geavanceerd dan Magento’s ingebouwde full-page cache.

Varnish is een web applicatie versneller die “versnelt” HTTP-verkeer, bespaart bandbreedte, en verbetert de responstijd. Het wordt ook gebruikt om cache zowel dynamische en statische informatie.

Varnish is een web applicatie versneller die “versnelt” HTTP-verkeer, bespaart bandbreedte, en verbetert de responstijd. Het wordt ook gebruikt om cache zowel dynamische en statische informatie.

Varnish is een krachtige Magento caching oplossing die kan verbeteren van uw Magento site de prestaties. Echter, het wordt complexer met de setup. Dus zorg ervoor dat u het correct instelt of neem contact op met Magento experts voor hulp.

Schone database logs

Met meerdere data records, slaat Magento honderden MB’s aan data op in logs. Als u uw logs niet schoonmaakt, kan de database overmatige gegevens verwerven en vertragingen veroorzaken bij het reageren op en verwerken van verzoeken. Als gevolg hiervan, is het aangeraden om database logs op te schonen om Magento website prestaties te verbeteren en laadtijd te verminderen. Vergeet echter niet om een back-up te maken voordat u de logs opschoont.

Laatste woorden

Uw klanten zijn op zoek naar een naadloze winkelervaring en zullen uw site snel verlaten als deze traag te laden is. Dat is waarom het optimaliseren van de snelheid en prestaties van uw Magento webshop essentieel is.

Door deze 10 tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw shoppers een positieve ervaring hebben op uw site, ongeacht welk apparaat ze gebruiken.

Ook, als u nog niet begonnen bent met optimaliseren, is dit het perfecte moment om te beginnen! Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis webshop audit, en wij zullen u helpen.