adobecommerce

Hoe duur is een Adobe Commerce (Magento) webshop? – Leer alles hierover.

Om een succesvol online bedrijf te hebben, heb je een vertrouwd platform nodig om je producten of diensten te verkopen. Adobe Commerce (Magento) is een van de meest populaire e-commerce platforms op het web, en bedrijven van alle groottes kunnen het gebruiken.

Echter, het opzetten en runnen van een Adobe Commerce (Magento) webshop is niet gratis – er zijn kosten verbonden aan het gebruik van dit platform. Het laten maken van een Magento webshop hangt sterk af van de editie die u kiest, maar een op maat gemaakte versie kost iets meer.

Deze blog post zal uitleggen hoe duur het opzetten en runnen van een Adobe Commerce (Magento) webshop is. We zullen het ook hebben over de factoren die direct en indirect invloed hebben op de holistische kosten van een Magento webshop. Dus, laten we beginnen, zullen we?

Magento Webshops Kosten Verschillend!

Adobe Commerce (Magento) is het toonaangevende ecommerce platform voor het bouwen van een moderne webshop. Starbucks, HP, Coca-Cola, en vele bekende merken gebruiken het voor hun digitale business.

De prijzen zijn afhankelijk van het type editie dat u selecteert. Voor meer duidelijkheid, er is een basis community editie (Free) voor startups en kleinere bedrijven met waardevolle maar beperkte functionaliteiten en een enterprise editie voor grootschalige bedrijven met meer robuuste functies en een vergoeding voor het gebruik van het platform die daaraan verbonden is: –

Magento Community Editie

De Basic Community Edition van het Magento platform is perfect voor degenen die op zoek zijn om hun bedrijf op te starten en snel te draaien. Deze editie wordt meestal gratis geleverd, dus het is een geweldige keuze in vergelijking met andere opties die er zijn, zoals Shopify, Big Commerce, PrestaShop, enz. U zult toegang hebben tot beperkte functies, maar in staat zal zijn om uw site te lanceren binnen dagen in plaats van weken of maanden.

Wat zit er inbegrepen: –

– Eenvoudig ontwerp of Thema

– Basis Magento Functionaliteiten

– Een soepel CMS

– Toegang tot Magento community site

– Geen integratie met back-office systemen

Magento Webshop op maat

Magento maatwerk websites zijn een geweldige manier voor retailers met gevestigde merken en producten om hun aanbod aantrekkelijker te maken. De kosten variëren van bureau tot bureau, maar kan de moeite waard zijn op de lange termijn als u een eenvoudig te beheren eCommerce platform wilt dat waardevolle branding tools heeft op maat gemaakt voor uw bedrijf.

Wat zit er inbegrepen: –

– Magento ontwerp op maat

– Klanten groepen

– Integraties met back-office systemen

– Aangepaste attributen voor producten

– Migraties naar host

– Uitbreidingen

Magento Enterprise Editie

De Magento Enterprise editie is voor bedrijven die op zoek zijn om te profiteren van elke functie aangeboden door dit eCommerce CMS-platform. Hoewel het een beetje duur kan zijn voor KMO’s, kunnen ze out-of-the-box oplossingen krijgen die alle eisen van het bedrijf zullen afhandelen, van orderverwerking en verzending tot aan klantenservice, zonder werk of stress van hun kant.

Wat zit er inbegrepen: –

– Mobiel-vriendelijk

– Ingebouwde modules

– Caching van volledige pagina’s

– Meerdere winkels

– Gratis professionele klantenondersteuning

– Een groot aantal SKU’s (Stock Keeping Units)

– Hosting door Magento

– Klant segmentatie

– Zoekmachine optimalisatie

– Coupons op maat

– Sociale media integratie

– Merchandising

– Integratie met verzendproviders

– Gerichte promoties

– Gepersonaliseerde training

Belangrijke opmerking: Een professionele webshop is voortdurend in ontwikkeling omdat eisen en trends in de loop der tijd veranderen. Het is goed om dit in gedachten te houden bij het budgetteren.

Factoren die de kosten van een Adobe Commerce (Magento) webshop bepalen?

Backend opbouw

Met 50% van de kosten besteed aan backend werk, is het essentieel voor u als een Magento webshop ontwikkelaar of bedrijfseigenaar om niet alleen ervaren maar ook expertise te hebben wanneer u kijkt naar het inhuren van een nieuw iemand; anders kunnen er kostbare fouten gemaakt worden tijdens het aanpassen, wat uiteindelijk uw bedrijf naar beneden zou leiden voornamelijk omdat Magento ontwikkelaars complexe taken moeten uitvoeren, zoals het aanpassen en integreren van extensies die vooraf kunnen kosten voor iets specifieks dat misschien niet past in het ontwerp van een andere website esthetiek of functionaliteit behoeften.

Backend bouw omvat het toevoegen van nieuwe functies die expliciet verband houden met betalingsverwerking methoden. De kosten van een Magento 2 webshop ontwikkelaar is niet statisch en hangt af van waar ze gevestigd zijn. In landen als India of Nederland, een gemiddelde Magento ontwikkelaar huurtarief begint bij 35 euro per uur, maar kan oplopen afhankelijk van de aanpassingen gevraagd door de klant.

Frontend Ontwikkeling en Ontwerp

Het ontwerpen en ontwikkelen van de frontend (‘de UI’) voor een Magento webshop kan kostbaar zijn. 25% gaat naar deze kosten, maar het is van cruciaal belang om de kwaliteit te handhaven, zodat u niet eindigt met een slecht reagerende site die niet goed presteert in de zoekmachine rankings.

Dit zou uw totale operationele kosten met meer dan 50% verhogen. De beste manier is vaak outsourcing: het vinden van iemand die ervaring heeft met het ontwerpen of coderen van specifieke functies in het buitenland kan tijd besparen als hun tarieven goedkoper zijn dan die hier in huis.

Indiase Magento ontwikkelaars zijn geweldig als u wilt dat uw frontend eisen vervuld binnen uw budget en tijd. Ze zijn vaak gecertificeerd door Adobe en hebben jarenlange ervaring met het ontwerpen van hoogwaardige Adobe Commerce (Magento) webshops.

Testen en implementeren

De kosten voor een webshop kunnen aanzienlijk zijn, maar er is geen andere manier dan uitgebreid te testen voor de lancering. Dit is meestal goed voor zo’n 20-25 procent van de totale webshop kosten en houdt in dat verschillende functies worden gecontroleerd en ervoor wordt gezorgd dat het goed werkt op verschillende apparaten of browsers die we vandaag de dag gebruiken (die misschien niet hand in hand gaan).

De implementatie begint al tijdens de ontwikkeling omdat de ontwerpers ontwerpen moeten maken op basis van de huidige bedrijfsprocessen; na voltooiing moeten zij ook iedereen opleiden die met deze software gaat werken, ook werknemers die er nooit bij betrokken waren.

Adobe-Commerce-Magento-Webshop-2

Extensies en uitbreidingen

Extensies zijn een geweldige manier om de functies van uw Adobe Commerce (Magento) webshop uit te breiden met andere toepassingen, zoals boekhoud- of betaalsoftware, die misschien niet standaard op uw oorspronkelijke plan staan.

De extensies moeten worden geïmplementeerd door professionele webontwikkelaars en kunnen wat aankoopkosten met zich meebrengen, afhankelijk van het aantal functionaliteiten waarvoor ze werden aangevraagd om te worden toegevoegd aan de website(s). Soms is er een jaarlijkse kost aan verbonden, die in totaal 100% kan bedragen – soms zelfs meer.

Het kan ook zijn dat u extra ondersteuningskosten moet betalen als er later iets misgaat; deze variëren per bedrijf, maar liggen meestal gemiddeld op 10%.

Migratie van gegevens

Laat u een webshop bouwen op een ander CMS platform? Dan krijgt u te maken met kosten voor datamigratie. Zo’n migratie kan een complexe, vervelende en tijdrovende klus zijn.

Vooral de datamigratie van een ander webshop systeem naar Adobe Commerce (Magento) is een uitdaging. Er is een tool beschikbaar voor het migreren van data (zoals orders, producten, categorieën) van Magento 1 naar Magento 2. Maar zelfs daarmee blijft het migreren een uitdagende taak, zelfs voor ervaren webontwikkelaars.

Wie overstapt van het webshop systeem moet een aanzienlijk budget hebben voor datamigratie.

 Kosten voor onderhoud

Adobe Commerce (Magento) is een complex systeem dat onderhouden moet worden door een ervaren webontwikkelaar. Als open-source CMS, is het meer vatbaar dan andere platforms in termen van veiligheidsproblemen, wat betekent dat u ervoor moet zorgen dat uw site ook top-notch bescherming heeft!

Onderhoud zal de stabiliteit verzekeren en voorkomen dat gehackte sites gebeuren of, erger nog, alles om zeep helpen. Wij raden u aan deze taak uit te besteden aan de ontwikkelaar die uw webshop heeft gebouwd, omdat zij dag na dag aan het project hebben gewerkt en elke coderegel van binnen en buiten kennen.

Hosting

Adobe Commerce (Magento) is een zwaar webshop systeem om te hosten, al moet gezegd worden dat Magento 2 een stuk lichter is dan Magento 1. Shared hosting is niet aan te raden vanwege de vaak beperkte capaciteit en DDoS aanvallen op andere server gebruikers.

VPS, dedicated of hypernode hosting voor een Magento site kost iets rond de 120 euro per maand. Als de hosting onderdeel is van een servicelevel agreement (SLA), kan dit veel meer zijn. Up-time van de site is dan de kern van het contract; hosting is daar een onderdeel van.

Omdat technisch onderhoud en doorontwikkeling ook in een SLA kunnen worden opgenomen, zijn sommige webwinkels duizenden euro’s per maand kwijt aan hun overeenkomst. Zij hebben dan ook vaak de kosten voor doorontwikkeling in de SLA opgenomen en zich ingedekt met een boeteclausule als de webshop niet goed functioneert.

Conclusie

Magento 2 webshops zijn niet goedkoop, maar de prijs wordt gerechtvaardigd door de mogelijkheden en features die je ervoor terugkrijgt. Er zijn echter manieren om de kosten laag te houden. Laat Zedrox u helpen met Magento 2 webshop professionals om het maximale uit uw platform te halen, en dat ook nog eens binnen uw budget. Wij hebben langdurige ervaring en kunnen aan al uw eisen voldoen terwijl we rekening houden met uw financiële beperkingen.

Als u geïnteresseerd bent in het weten van een exacte Magento webshop ontwikkelings- prijsindicatie, kunt u hier uw gegevens achterlaten en een gratis consultatie boeken met onze experts. Zij zullen contact met u opnemen op het moment dat zij uw contactgegevens ontvangen, en u helpen de exacte kosten van uw Adobe Commerce webshop project te bepalen.