webshop kosten

Wat kost het om een professionele webshop te laten maken?

Bij het laten maken van een webshop komen veel aspecten kijken. U moet verschillende zaken kiezen en beslissen zoals het budget, welk content managementsysteem (CMS) u wilt gebruiken, webshop design, extra marketingkosten van de webshop en nog veel meer. Het bepalen van de kosten die u kunt besteden aan de webshop is essentieel. Een webshop kan worden gemaakt voor een prijs zo laag als € 1.000 of zo hoog als € 30.000.

Maar weet u ook waarom?

Ik help u het verschil in webshop kosten te begrijpen. Lees verder om erachter te komen waarom kosten webshop laten maken zo verschillen.

Stappenplan webshop maken

Er komt veel kijken bij het maken van een ecommerce site. Daarom heb ik een stappenlijst gemaakt waar u rekening mee kunt houden voor het maken van een exacte offerte voor de webshop die u wilt maken.

Houd rekening met uw budget?

Het vaststellen van uw budget voor het maken van uw webwinkel is een cruciale stap. Zoals ik al eerder zei, kunt u webshops van verschillende soorten maken. Op basis van wat voor soort webwinkel u maakt, zal uw budget afhangen. Vergelijk het maken van uw webshop met het kopen van een auto. Er is een verschil tussen de Toyota Yaris, Peugeot, Kia Picanto, en anderen. Zo heeft u ook verschillende opties voor het maken van een webshop, wat invloed heeft op hoeveel kost een eCommerce website.

Freelance Webshop Designer of web development bedrijf inhuren?

Veel partijen kunnen uw webshop bouwen. U kunt kiezen voor een freelance developer of een bureau dat gespecialiseerd is in het maken van webshops. Op basis van wat u kiest, hangt uw budget direct af.

Een freelance webdesigner kan met een laag budget heel snel uw website maken. Maar het probleem is dat de webshop vaak geen klanten aantrekt en veel problemen heeft. Veel freelance ontwerpers hebben geen domeinkennis en kunnen geen webshops maken met hoge kwaliteitsnormen.

Professionele webshop laten maken bij Zedrox, we hebben een team van bekwame ontwerpers. Een professional behandelt elk aspect van uw webshop, van webdesign tot codering en SEO-optimalisatie. Een webshop laten maken duurt langer en omvat het maken van verschillende geavanceerde functies. Bij een web- development bureau kunt u denken aan een prijsklasse die begint vanaf €35 per uur en kan oplopen tot €50 per uur.

Bij Zedrox hebben we professionele webshop ontwerpers voor slechts €35 per uur. Voor grote projecten bieden we aangepaste maandelijkse plannen die passen bij bedrijfsplannen. Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf kunnen we een kleine of een grote webshop leveren met onze programmering op maat.

Beslis tussen een template of maatwerk webdesign

Wanneer u een webshop maakt met een template zijn de ontwikkelingskosten lager in vergelijking met een webshop gemaakt via maatwerk. Webshops met templates kosten minder omdat er al een thema in zit. Het beschikbare thema kan u voorzien van alle functies die nodig zijn voor een succesvolle webshop.

Ik raad u aan om voor maatwerk te gaan als u een grote webshop maakt die meer dan 1000 artikelen verkoopt. Met een maatwerk webshop kunt u nieuwe en innovatieve functies hebben omdat de webshop vanaf nul wordt gemaakt. Het maken van een maatwerk webshop kost dus meer tijd, moeite en kosten.

Kies een geschikt CMS voor uw webshop

Het CMS is het content managementsysteem dat u gaat gebruiken om inhoud op uw webshop weer te geven en te beheren. Met een gebruiksvriendelijk CMS kunt u eenvoudig bestellingen afhandelen en productbeschrijvingen en andere aspecten van de webshop bijwerken. Er zijn veel CMS die gebruikt kunnen worden voor het maken van uw webshop. Bij Zedrox kunnen we uw webshop bouwen met de volgende CMS:

webshop laten maken kosten

WooCommerce

WooCommerce is een van de meest gebruikte eCommerce CMS. Het is erg makkelijk te gebruiken, en u heeft maar weinig tijd nodig om de functionele kenmerken of het operationele proces te leren. Maar WooCommerce is geschikt voor kleine webwinkels en kan een voorraad tot 1000 artikelen verkopen of beheren.  Het grootste voordeel van WooCommerce is de eenvoudige interface waarmee ondernemers een doe-het-zelf aanpak kunnen volgen tijdens het beheer van de webwinkel.

Voordelen:
 • Gebruiksvriendelijk
 • Gratis
 • Uitbreidingsmogelijkheden
 • Koppelingsmogelijkheden
Nadelen:
 • Weinig updates
 • Niet geschikt voor het maken van een grote webshop

Magento

Magento is een andere zeer snel gebruikte webshop module voor het maken van grote webshops. Wanneer u meerdere webshops vanuit één omgeving wilt beheren, is Magento een aanrader. Met Magento kunt u ook webshops beheren in verschillende talen in verschillende landen en kunt u zonder problemen meer dan 1000 artikelen verkopen.

Voordelen:
 • Webshop gefocussed
 • Uitbreidingsmogelijkheden
 • Volledig eigendom
 • Zeer aanpasbaar
Nadelen:
 • Aparte hosting
 • Vereist training

Shopify

Shopify komt met verschillende plannen voor het maken van uw webshop. Of u nu een paar producten wilt verkopen of een groot aantal, met Shopify heeft u in minder tijd een functionele webshop. Uw Shopify website is eenvoudig te beheren en kan worden geoptimaliseerd voor verschillende talen en landen.

Voordelen:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Wijde keuze van thema’s
 • App winkel
 • Marketing & kortingsfuncties

Nadelen:

 • Geen email hosting
 • Beperkt maatwerk

Extra kosten voor het maken van een webshop

Naast het ontwerp en ontwikkelingen brengt een webshop ook veel extra kosten met zich mee. Enkele typische extra kosten voor het maken van een webshop zijn bijvoorbeeld domein kosten, hosting kosten, onderhoudskosten, marketing kosten, etc.

Hieronder volgen de belangrijke bijkomende kosten van een webshop:

Domein Kosten

U moet een vast domein hebben en zo de betaling van uw domeinkosten automatiseren. De domein kosten zijn meestal laag en gemiddeld €10 per jaar op de lange termijn.

Hosting kosten

De hostingkosten kunnen zo laag zijn als €10 per jaar en zo hoog zijn als €1000 per jaar. Dat hangt af van de kwaliteit en de CMS-optie van de hosting. De gemiddelde kosten van eCommerce hosting van goede kwaliteit liggen meestal tussen €150 en €500 per jaar. U kunt ook gaan voor shared hosting om de kosten van een e-commerce website te drukken.

Webshop onderhoudskosten

U moet de webshop regelmatig onderhouden met technologie- en beveiligingsupdates. Een webshop die niet wordt onderhouden heeft last van prestatieproblemen en kan slecht scoren in de zoekmachine Google. De onderhoudskosten zijn afhankelijk van de diensten waarvoor u kiest en kunnen variëren van €200 tot €800 per jaar.

Betaalde functies

Veel webshops hebben betaalde integraties om verschillende functionaliteiten te realiseren. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor betaalde e-mailmarketing, chatbots of betaalde plugins. Elke betaalde functie heeft een extra kostenpost die de kosten voor het bouwen van een website direct verhoogt.

Verder ontwikkelen

Webshops kunnen regelmatig worden bijgewerkt met on-demand functies. Klanten kunnen bijvoorbeeld een webshop aanvragen voor artikelen die opties vergelijken, push notificaties tijdens prijsdalingen, etc. Met doorontwikkeling blijft uw webshop vooroplopen in de branche.

Inpakken

Dat was alles over hoeveel kost het om een webshop te maken. Ik hoop dat u dit artikel nuttig vindt. Bij Zedrox geven we een nauwkeurige offerte na afweging van uw eisen om een webshop te laten maken. Connect met ons voor een gratis consult en inzicht over hoeveel kost het om een website te bouwen.