PrestaShop-vs-Shopify

PrestaShop v/s Shopify: welk eCommerce platform past bij uw bedrijf?

De eCommerce industrie is succesvoller dan ooit tevoren. De eCommerce in de detailhandel zou in 2021 wereldwijd 4,9 biljoen dollar bedragen en zal naar verwachting in slechts vier jaar met 50% stijgen – tot ongeveer 7,4 biljoen in 2025, zoals Statista stelt.

Om uw klanten en uzelf een probleemloze ervaring te bieden, is het kiezen van het juiste e-commerce platform essentieel. Met zoveel beschikbare opties voor ondernemers is het moeilijk om slechts één eCommerce platform te kiezen.

De twee populairste e-commerce platforms zijn PrestaShop en Shopify. Deze websites hebben verschillende functies en bieden veel functionaliteit, waardoor ze de beste keuzes zijn voor webwinkeliers die hun bedrijf willen uitbreiden in deze concurrerende markt.

Deze blog vergelijkt twee populaire platforms: PrestaShop vs Shopify, met betrekking tot gebruiksgemak, winkelbeheer, aanpasbaarheid, prestaties en veiligheid.

Wat is PrestaShop?

PrestaShop is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk eCommerce platform dat sinds 2007 aan kracht heeft gewonnen. Met meer dan 330K websites op zijn netwerk, blijft de Prestashop marktplaats één van de koplopers in de eCommerce industrie.

PrestaShop kenmerken van hoogtepunten

 • Gemakkelijk op te zetten
 • Open voor personalisatie en aanpassing
 • Meertalig
 • Ruime selectie van PrestaShop add-ons en apps
 • Vol met geweldige eCommerce functies om online winkels te ondersteunen, waaronder meerdere betalingsmogelijkheden, one-page checkout, en bestel- en verzendflow.

Wat is Shopify?

Shopify is een gehost platform waarmee je je bedrijf kunt starten, laten groeien en beheren. Met meer dan 3 miljoen websites die dit systeem gebruiken, is het duidelijk hoe populair Shopify is en een prominente naam in de markt is. Je kunt er een online bedrijf mee opzetten en je producten snel verkopen.

Shopify kenmerken van hoogtepunten

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Gehoste webwinkel
 • Nette en lineaire interface
 • Een grote collectie Shopify thema’s en apps
 • Ingebouwde toegang tot verkoopkanalen
 • Topklasse en exclusieve eCommerce functies zoals POS systeem, meerdere betalingsgateways, Shopify CRM, en meer.

Belangrijkste verschillen: PrestaShop vs Shopify

 • Bruikbaarheid

Een rijke en hoogwaardige eCommerce website is de sleutel tot succes in de huidige online markt. Het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke website is essentieel voor zakelijk succes. Het kan een uitdaging zijn om PrestaShop aan te passen aan uw behoeften, maar het kan gedaan worden met de hulp van een PrestaShop specialist.

Als het gaat om online winkels, biedt Shopify store een eenvoudig dashboard met toegankelijke functies. Aanpassing en selectie van thema’s zijn meer intuïtief, terwijl product listings ook erg handig zijn in Shopify dashboard.

 • Laad Snelheid

De laadtijd van de site beïnvloedt hoe mensen uw website ervaren. Aangezien PrestaShop geen hosting biedt, moeten bedrijven vertrouwen op diensten van derden. Dit betekent dat u geen controle heeft over de laadsnelheid van uw website. De laadsnelheid van uw website is afhankelijk van de hostingserver.

Shopify is een zelf gehost platform waarmee je een website kunt maken die sneller laadt en beter scoort in zoekmachines. Shopify webshop kan uw klanten een betere ervaring bieden bij het bezoeken van uw website.

 • Voorraadbeheer

U moet uw voorraad producten kennen om aan de vraag van klanten te voldoen. Zorg ervoor dat uw voorraad up-to-date is en overeenkomt met wat kopers willen. U kunt dit doen met de geavanceerde product en inventaris add-on van PrestaShop.

Shopify heeft voorraadbeheer tools waarmee u producten op uw eCommerce website kunt verbergen wanneer de producten niet op voorraad zijn. Daarnaast kunt u direct voorraden bijbestellen als ze bijna op zijn, enzovoort.

 • Aanpassing

PrestaShop ontwikkeling kunt u uw e-commerce website aan te passen aan uw zakelijke behoeften. Omdat het een open-source platform, kunt u volledig bewerken, wijzigen en transformeren van uw website hoe je wilt.

Aan de andere kant, Shopify winkels bieden verschillende plannen met verschillende functies. U kunt het plan kiezen met de mogelijkheden en functies die u wilt integreren in uw website. Als een privé eCommerce platform, heeft Shopify beperkte toegang tot de code, wat betekent dat het niet aangepast kan worden zoals PrestaShop.

 • Beveiliging

eCommerce platforms zijn altijd het doelwit van aanvallen die creditcardgegevens en andere persoonlijke gegevens willen stelen. Omdat PrestaShop zelf gehost wordt, moet u vertrouwen op extra beveiligingsfuncties van derden. Dus, om een veilige eCommerce website te maken, moet je SSL-certificaten en andere functies gebruiken.

Shopify is een cloud-gebaseerd platform dat een team heeft om de beveiliging te beheren. Het brengt ook regelmatig updates uit. Shopify biedt een gratis SSL-certificaat dat helpt klantgegevens te beschermen tegen hackers. Daarnaast biedt het ingebouwde fraudebescherming die bedrijven informeert over verdachte bestellingen.

 • Beheer van meerdere winkels

Met PrestaShop kunt u meerdere winkels beheren vanuit dezelfde interface. Dit is handig als u meer dan één winkel bezit of exploiteert.

Shopify platform laat je niet toe om meerdere winkels in één account te hebben. Maar je kunt wel verschillende accounts hebben als je meerdere winkels wilt beheren. Je moet een nieuw account aanmaken voor elke nieuwe winkel die je wilt runnen en de inventaris voor elke winkel apart afhandelen.

 • Community ondersteuning

Wanneer u PrestaShop kiest voor uw website, heeft u toegang tot een sterke PrestaShop support gemeenschap die u kan helpen. Deze gemeenschap houdt het platform concurrerend door het regelmatig bij te werken.

Shopify community heeft een support team beschikbaar. Ze brengen beveiligingspatches uit, de nieuwste versies en nog veel meer om het het beste eCommerce website ontwikkelingsplatform te maken. Met de hulp van de community support kunnen handelaren hun vragen oplossen en oplossingen krijgen.

Samenvatting

In termen van functionaliteit zijn PrestaShop en Shopify uitstekende eCommerce platforms waarmee ondernemers online producten en diensten kunnen verkopen.

PrestaShop is een self-hosted platform dat meer flexibiliteit en vrijheid biedt om een eCommerce winkel aan te passen. Daarnaast zijn de veiligheid en prestaties van uw webwinkel afhankelijk van de hosting diensten die u kiest.

Shopify is een volledig gehost platform met ingebouwde functionaliteiten en functies. Als je een website wilt maken die makkelijk te gebruiken en aan te passen is, dan is Shopify ontwikkeling de juiste keuze voor jou.

Dit betekent dat beide platforms sterke punten hebben op verschillende gebieden. De uiteindelijke keuze voor een eCommerce platform hangt echter af van uw bedrijfsdoelstellingen. Om een succesvolle eCommerce winkel te bouwen, kunt u vertrouwen op Zedrox en onze deskundige Shopify en PrestaShop specialisten inhuren.