4 Redenen Waarom u uw PrestaShop webshop zou moeten upgraden

4 Redenen: Waarom u uw PrestaShop webshop zou moeten upgraden?

Upgraden met de tijd is belangrijk om te overleven. Niet alleen voor mensen, maar ook voor technologie.

Met veranderende omgevingen, denkpatronen en gebruikerseisen is het belangrijk om te upgraden en aan te passen.

Uw PrestaShop winkel moet ook upgraden met de tijd. Al dan niet voor optimale prestaties, het hoogste niveau van beveiliging, en naadloze gebruikerservaring, dan wel voor overleving in de industrie.

Ja, versie-upgrades helpen uw eCommerce om de concurrentie te overleven.

Wat onderscheid uw webwinkel van de andere  26 miljoen eCommerce sites over de hele wereld?

Hoe zorgt u ervoor dat uw bezoekers een vlotte ervaring hebben op uw website/webshop?

Op welke manieren kunt u de gegevens en privacy van uw klanten veilig stellen?

Het antwoord is – “Upgrade”

Upgrades van platformversies zijn nodig om beveiligingsproblemen te voorkomen en de compatibiliteit, programmafuncties en gebruikerservaring te verbeteren.

Op dezelfde manier, wanneer u PrestaShop upgrade van 1.6 tot 1.7, bent u bevoordeeld met vele verbeteringen.

Het zal voor u voldoende zijn om een concurrerende gebruikerservaring te garanderen en de markt van uw niche te domineren.

Dus, laten we de redenen bespreken om uw PrestaShop te upgraden naar de nieuwste versie.

1) Symfony framework

De laatste versie 1.7 van PrestaShop is ontworpen op het razendsnelle Symfony framework. Dit kader is volledig gebaseerd op PHP. Het helpt PrestaShop de codekwaliteit en websiteprestaties te verbeteren. Deze combinatie is ook zeer nuttig voor PrestaShop ontwikkelaars.

Het maakt niet alleen de code-ontwikkeling gemakkelijker, maar ook kosten-efficiënt, en productief. Wanneer u uw PrestaShop upgrade van 1.6 naar 1.7, kunnen uw ontwikkelaars zich richten op de kern van de zakelijke code. Het helpt ook zeer met het verhogen van de efficiëntie van de ingebouwde functies, zoals order management, cart management, belasting en prijsberekening, factuurgeneratie, enz.

2) Snellere front-end ontwikkeling

Gebruikerservaring beïnvloedt 80-90% van de retentiegraad van uw websitebezoekers. Een goede U/X leidt tot een positieve online merkreputatie. Dit verhoogt de loyaliteit van uw merk en zet een aanzienlijk deel van uw klantenwerving op automatisering.

Upgraden naar PrestaShop 1.7 voegt een nieuw starterthema toe aan uw backend. Het stelt uw thema en frontend PrestaShop ontwerpers in staat om vertrouwenswaardige  gebruikersinterfaces te bouwen met behulp van sjablonen. Dit alles kan worden gedaan zonder enige complexiteit van markup en code maatwerk.

3) Gemakkelijker verkopen

PrestaShop 1.7 fixed een aantal van de belangrijkste uitdagingen van zijn voorganger. Het heeft de modules volledig herontworpen. Het toevoegen van nieuwe producten aan pagina’s is gemakkelijker geworden. Catalogusbeheer is veel meer responsief, wat u weer tijd en moeite bespaard.

Niet alleen listings, maar ook de check-out is verbeterd. Zo kunnen klanten met één klik afrekenen, zonder steeds opnieuw hun gegevens te hoeven invullen. Bovendien zijn zowel frontend als backend systemen vereenvoudigd. Webwinkeliers kunnen nu aanzienlijk sneller, eenvoudiger en slimmer verkopen.

4) Sneller herstel van hacks

Volgens een cyberbeveiligingsbeoordeling in 2021 ontbreekt het Nederland nog aan digitale weerbaarheid. Elke dag worden veel eCommerce bedrijven op de proef gesteld via cyberaanvallen. Dit wetende, heeft PrestaShop het hackherstelproces in zijn systeem verbeterd. Het is nu makkelijker voor een PrestaShop-expert om de gehackte PrestaShop winkel te herstellen.

Een professional kan een backup maken van de site bestanden en database. De hack opsporen, de veroorzakende malware verwijderen, de gebruikersrechten controleren en resetten. Vervolgens kunnen ze de Admin URL en alle bijbehorende wachtwoorden wijzigen. PrestaShop maakt het ook mogelijk om een website firewall toe te voegen voor real-time bescherming tegen SQL, XSS, Bad Bots, LFI, RFI, Malware, enz.

Conclusie

PrestaShop is voortdurend bezig met het upgraden van zijn software om de best mogelijke ervaring te bieden voor eigenaars van online winkels. Wij raden u ten zeerste aan om te profiteren van deze upgrades, omdat ze kunnen helpen uw verkoop te verhogen en uw bedrijfsvoering te verbeteren.

Als u niet zeker weet hoe u moet upgraden, of als u andere vragen heeft, laat het ons dan weten. Wij hebben gecertificeerde PrestaShop ontwikkelaars die u graag helpen met het proces en al uw vragen beantwoorden.

 

Bedankt voor het lezen, en we hopen dat u zult overwegen uw PrestaShop winkel binnenkort te upgraden.