magento vs woocommerce

WooCommerce vs Magento: Welke is het beste voor uw business?

Het kiezen van het juiste e-commerce platform voor uw bedrijf kan een moeilijke beslissing zijn. Er zijn veel verschillende platforms om uit te kiezen, en elk platform heeft zijn eigen voor- en nadelen.

In deze blog post vergelijken we WooCommerce en Magento, twee van de meest populaire e-commerce CMS platformen op de markt. We zullen meerdere facetten van elk platform bespreken en u helpen beslissen welke het beste is voor uw bedrijf. Dus, laten we aan de slag gaan!

In het kort over – WooCommerce

WooCommerce werd in 2011 opgericht door Woothemes, en het heeft sindsdien miljoenen verkopers geholpen om digitaal te gaan met zijn geavanceerde eCommerce-mogelijkheden. Het is een van de meest technisch geavanceerde eCommerce softwares op de markt.

WooCommerce wordt nu gebruikt door bijna 30% van de gehele eCommerce industrie, met ongeveer 1 miljoen actieve gebruikers over de hele wereld. Enkele toonaangevende merken die WooCommerce gebruiken zijn ClickBank, Blue Star Coffee, Forage & Graze, enz.

In het kort over – Magento

Varian, Inc, een in New York gevestigd technologiebedrijf, lanceerde en stichtte Magento in 2008. Ze controleren ongeveer 8% van de totale eCommerce industrie, en Magento is een van de meest populaire en krachtige online verkoop platforms beschikbaar.

Op dit moment heeft het meer dan 250.000 geregistreerde gebruikers, en het jaarlijks verhandelde bruto handelsvolume is ongeveer $50 miljard. Magento is nu een officieel product van Adobe’s cloud commerce assortiment. Het biedt een indrukwekkende set van premium functies, waardoor het de favoriete keuze van toonaangevende merken van wereldklasse, zoals Ford, Nestlé, Starbucks, LiverPool, Vizio, enz.

Magento Vs WooCommerce – Vergelijkingsrondes

 • Ronde 1: Prestaties

Hoe sneller uw website laadt, hoe gelukkiger uw klanten zijn. Trage laadtijden jagen consumenten weg, verliezen geld-en uiteindelijk omzet-als ze de deur uitlopen.

Als het op prestaties aankomt, is het moeilijk om de algemene winnaar te bepalen. Elke online winkel, ongeacht het platform, zal anders functioneren door zijn functies en grootte.

Er zijn veel andere variabelen in het spel, zoals uw webhosting provider, of u gebruik maakt van een Content Delivery Network (CDN), en zelfs of uw foto’s zijn geoptimaliseerd.

Simpel gezegd, het succes van uw online winkel is vooral afhankelijk van u en de hosting service die u kiest. Dus, deze ronde is een gelijkspel.

 • Ronde 2: Functies

WooCommerce

 • Ondersteunt een onbeperkt aantal producten.
 • Vriendelijk extensie systeem dat is gebouwd op WordPress plugin formaat.
 • Ondersteunt bijna alle betalingsverwerkers.
 • Biedt honderden premium en gratis thema’s.

Magento

 • Ondersteunt een onbeperkt aantal producten met verhoogde efficiëntie.
 • Biedt een ingebouwd thema- en opmaaksysteem.
 • Omvat een efficiënt API-integratiesysteem om verbinding te maken met elke oplossing van derden.
 • Intuïtieve admin dashboard interface.
 • Toegang tot exclusieve productcreatie tools van Adobe’s Creative Cloud.

Beide platforms hebben hun eigen set van unieke kenmerken. Als we ze hier allemaal zouden noemen, zou het een tijdje duren. Echter, op basis van de huidige die we hebben vermeld, heeft Magento hier een overwicht. Het is een Adobe product, dat geeft het een voorsprong op WooCommerce.

Aanbevolen te lezen: How Magento supports the growth of your online store

 • Ronde 3: Veiligheid en digitale bescherming

Wanneer het op e-commerce platformen aankomt, is beveiliging van cruciaal belang. Klanten eisen dat hun persoonlijke informatie en betalingsgegevens veilig worden bewaard.

De veiligheid van uw online winkel, net als de prestaties is grotendeels een deel aan u. Zowel WooCommerce en Magento kunt u tal van geavanceerde beveiligingsfuncties gebruiken doormiddel van add-ons en handmatige aanpassingen. De meerderheid van hen zijn alleen toegankelijk via extensies.

Echter, terwijl geen enkel platform volledig veilig is, neemt Magento de leiding in deze categorie door het verstrekken van speciale beveiligingsupdates en patches aan haar gebruikers.

Het nadeel hier is dat Magento beveiligingspatches over het algemeen niet gemakkelijk toe te passen zijn. Het vereist werken aan de backend van uw Magento webshop’s PHP en soms het handmatig updaten van patches voor een optimale werking.

Gezien de complexiteit van deze taak, nemen veel eCommerce handelaren de hulp in van een gecertificeerde Magento ontwikkelaar om beveiligingspatches te installeren en hun eCommerce winkel te beveiligen..

Echter, als u beveiliging serieus neemt en enige ervaring heeft met web ontwikkeling (of het niet erg vindt om te betalen voor hulp), is Magento duidelijk de beste optie.

 • Ronde 4: de prijzen

WooCommerce is een WordPress plugin en is gratis te downloaden en te gebruiken. Overwegende dat, Magento wordt geleverd in twee edities – Gemeenschap en Enterprise. De community editie is GRATIS en de enterprise editie kost u een jaarlijkse investering.

Zelfs als je niet veel geld hebt, is het heel goed mogelijk om een online winkel te beginnen met beide platforms zonder een cent uit te geven buiten de web hosting kosten. De kosten om uw bedrijf up and running te houden worden voornamelijk bepaald door het hosting bedrijf dat u selecteert.

Zelfs als beide platforms zijn in wezen gratis, kunnen de kosten snel oplopen als je vertrouwen op add-ons overmatig. Er zijn tal van gratis Magento en WooCommerce extensies toegankelijk, maar premium opties hebben de neiging om vrij duur te zijn.

Als je het nodig hebt om de mogelijkheden van uw site te verbeteren, zorg ervoor om te onderzoeken welke extensies je nodig hebt op voorhand en winkel rond voor hun kosten. Op die manier krijg je de functionaliteit die je nodig hebt, zonder dat je budget wordt opgerekt..

Uiteindelijk zijn zowel WooCommerce als Magento uitstekende keuzes voor goedkope online bedrijven, ondanks het feit dat de laatste alleen levensvatbaar is met zijn Community versie. Als uw winkel groeit, blijft WooCommerce het meest kosteneffectieve alternatief, omdat u geen krachtigere (en premium) versies van het platform hoeft te installeren.

Trouwens, je zult veel WooCommerce-ontwikkelaars in de branche vinden in vergelijking met Magento. Omdat more and more hosts understand how to optimize their platforms for WordPress these days. It’s also likely to be less expensive and simpler to host a WooCommerce business than Magento

Toch, als u geïnteresseerd bent in Magento, en meer wilt weten over de prijsberekening, moet u deze post eens bekijken – Hoe duur is een Adobe Commerce (Magento) webshop?

The Verdict – Wie is de winnaar?

Beginners zullen zich aangetrokken voelen tot WooCommerce, wat een makkelijke en goedkope keuze is. Het is eenvoudig te gebruiken en goedkoop op te zetten, waardoor het ideaal is voor kleine bedrijven die snel aan de slag moeten. Het stelt gebruikers in staat om bijna elk type van online bedrijf te creëren.

Magento is echter nog steeds een fantastisch eCommerce platform. Het blinkt uit als het gaat om schaalbaarheid, waardoor het ideaal is voor bestaande bedrijven die zich willen wagen aan grootschalige eCommerce. Als u zich het hoge prijskaartje van de Enterprise Edition kunt veroorloven, zult u meer dan tevreden zijn met de resultaten.

Conclusie

Kiezen tussen WooCommerce en Magento is niet eenvoudig omdat geen enkel platform alles kan leveren voor iedereen.

Sommigen van u zullen het eens zijn met onze keuze om WooCommerce te gebruiken, terwijl anderen zich misschien meer op hun gemak voelen met Magento.

U moet rekening houden met een aantal factoren, waaronder prestaties, veiligheid, product management, en uw totale budget – evenals uw eigen unieke eisen.

Van de experts bij Zedrox, als we moeten samenvatten in een paar woorden – Kies WooCommerce als je weinig budget hebt en begint in de eCommerce wereld.

Kies Magento, als u een gemiddeld of fatsoenlijk budget heeft en een premium uitstraling wilt in de wereld van digitale handel.

We hopen dat u het antwoord heeft gekregen waar u naar op zoek was. In het geval u nog enige verwarring heeft, voel je vrij om contact op te nemen met onze eCommerce consultants. Zij zullen u graag te woord staan en u een suggestie doen voor een ideaal eCommerce CMS volgens uw doelstellingen en budget.