ReactJS V18 Upgrade

ReactJS v18: Waarom upgraden en wat is er nieuw?

ReactJS heeft een enorme sprong gemaakt met de nieuwste versie. React 18 is er eindelijk, en het is een nieuw concept vol upgrades die zijn ontworpen om feedback van gebruikers aan te pakken. Als de oude eigenaardigheden je hebben tegengehouden, dan gaat dat je zeker helpen want v18 biedt meer flexibiliteit dan ooit.

Up-to-date bibliotheekupdates zorgen zeker voor verbeterde verbeteringen die de functionaliteit en efficiëntie van uw online retailplatform drastisch kunnen verbeteren. Het verdient altijd de voorkeur om de meest recente versies van bibliotheken te gebruiken. Voor optimale prestaties moeten eigenaren van e-commercewinkels vertrouwen op ReactJS-developers die zorgen voor een naadloze overgang tussen verschillende versies van bibliotheken.

Laten we erin duiken en ontdekken wat React 18 onderscheidt! Lees dit artikel om meer te weten te komen over wat React 18 in petto heeft en of je het meteen moet updaten.

Wat is er nieuw in React v18?

React 18 introduceert een groot aantal nieuwe functies gericht op het verbeteren van applicatiecurrency met een reeks nieuwe API’s en functies zoals Automatic Batching, de overgang en Suspense. Daarnaast zijn spannende haken zoals useId, useTransition, useDeferredValue, useSyncExternalStore, useInsertionEffect en Strict Mode updates geïntroduceerd voor gestroomlijnde efficiëntie en een stevige verschuiving van ReactDOM.render en renderToString.

Laten we deze verbeteringen in detail analyseren:

  • Automatische render batching

Vóór versie 17 konden React event handlers alleen batch-processing toestandswijzigingen verwerken. Denk aan het hebben van controle over twee toestanden. De ene geeft een score weer, terwijl de andere beschikbare acties aangeeft. De acties van de gebruiker verhogen de score en verlagen het aantal mogelijke acties. Daarom adviseren wij het volgende toe te voegen aan uw code:

setScore(score +1);

setActions(actions -1);

Met andere woorden, de toestand wordt twee keer bijgewerkt. Eerder zou React twee verschillende variaties detecteren en twee keer renderen. Bovendien introduceert React 18 het idee van het automatisch groeperen van rendertaken of “batching”. Er zijn twee verschillende toestandsupdates; de app hoeft echter maar één keer opnieuw te renderen.

Het is essentieel om hier optimaal gebruik van te maken.

  • Concurrency React

Concurrency is een belangrijke vooruitgang in React 18. Concurrency is een nieuwe aanpak achter de schermen waarmee React meerdere versies van uw gebruikersinterface tegelijkertijd kan voorbereiden, beweert het React-team.  Hierdoor geeft React de ReactJS-developer de taak om te bepalen welke aanpassingen nodig zijn voordat de React-component opnieuw wordt gerenderd.

Rendering was een continue, synchrone bewerking die niet voor React 18 kon worden gedaan. Concurrency maakt de renderingtechniek van React aanzienlijk beter. Renderingonderbrekingen zijn mogelijk met React in combinatie met Concurrency.

In React 18 is Concurrency rendering een robuuste tool die de meeste nieuwe functies ondersteunt, waaronder Suspense, transition en streaming servers. De nieuwe Concurrency renderer, waarmee u Concurrency functies kunt gebruiken wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe root API.

  • Nieuwe client en server rendering API’s

Het React team heeft de API-blootstelling voor client en server-side rendering in deze laatste release herzien. U kunt upgraden naar de nieuwe React 18 API met deze verbeteringen terwijl u nog steeds de vorige React 17 API gebruikt.

React-dom/client stelt deze extra API’s bloot. We zullen bekijken hoe je ze opneemt in het gedeelte over upgraden naar React 18. Het is nodig om de nieuwe functies in React 18 te laten functioneren.

    • Gebruik hydrateRoot om een server-rendered applicatie te hydrateren. In plaats daarvan, naast de nieuwe React DOM Server API’s moet het worden gebruikt vanuit ReactDOM.hydrate.
    • Volledige server-side ondersteuning voor streaming Suspense wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe API’s die geëxporteerd worden vanuit de react-dom/server.
  • Strikte modus

Het mounten, unmounten en remounten van de componenten in ontwikkelingsmodus worden allemaal gerepliceerd in React 18’s strikte modus. React zou direct het beginscherm moeten kunnen tonen, bijvoorbeeld wanneer een gebruiker van en terug naar een scherm tikt. React zou de boom ontkoppelen en opnieuw koppelen met behoud van de initiële componentstatus om dit te bereiken. Deze functie verbetert de efficiëntie van React apps, maar vereist het gebruik van veerkrachtige componenten tegen de effecten van veelvuldig mounten en unmounten.

  • Transitions

Met de nieuwe functie Transitions in React 18 kunt u onderscheid maken tussen cruciale en overgangs- wijzigingen. Zoals de namen impliceren, weerspiegelen urgente updates directe gebruikersinteractie zoals klikken, drukken, door meerdere tekens te typen, enzovoort terwijl overgangsupdates de UI wijzigen van de ene weergave naar de andere.

Met behulp van deze nieuwe functionaliteit zoals typen, kunnen ReactJS-developers nu updates classificeren als urgent of met een lagere prioriteit.

Updates die niet urgent zijn, zijn transities. React kiest welke updates prioriteit krijgen en als niet-urgente UI-updates het label “overgang” krijgen. Het is mogelijk om de muffe rendering te elimineren en te optimaliseren. Met startTransition kunt u updates binnenin als niet-urgent aanmerken; deze overgang zal echter eindigen als er een urgentere update opduikt.

  • Suspense

Met React 18 kan Suspense nu op de server worden toegepast. Hiermee kunt u aangeven of een segment van de componentenboom nu wordt geladen of wacht op weergave. +Suspense maakt van de “UI-laadstatus” een eersteklas declaratief concept in React, waardoor u functies op een hoger niveau kunt creëren, aldus het React-team. React kan HTML streamen als fallback wanneer de serverrespons vertraagd is, zodat de gebruiker de rest van de pagina kan bekijken. Zodra de gegevens compleet zijn, kan de gebruiker de HTML-inhoud lezen. Er is geen vaste tijdsvertraging, dus React zal de uitgestelde render meteen proberen nadat de eerste render op het scherm wordt weergegeven. Daardoor zal een trage server-side databron er niet langer voor zorgen dat de hele pagina traag laadt.

Upgraden naar React: de gids

Het installeren van de laatste recente versies is een noodzaak. Met behulp van npm/yarn kunt u de meest recente versies van React 18 en React DOM installeren, zoals hieronder te zien is:

npm install react react-dom

or, if you’re using yarn, yarn:

yarn add react react-dom

Afsluiting

Het overwegen van een upgrade naar React 18 is gunstig voor het ontwikkelingsproces van zowel web- als mobiele applicaties. Niet alleen brengt het revolutionaire veranderingen, maar de eenvoudige implementatie voegt nog meer stimulans toe om ervoor te kiezen.

React V18 heeft een revolutie teweeggebracht in de ontwikkeling van toepassingen en biedt tal van prestatieverbeterende functies en bibliotheken. Investeren in deze upgrade is een uitstekende beslissing voor developers omdat het een verbeterde gebruikerservaring garandeert door een verbeterde productiviteit enzovoort.

Wilt u profiteren van de nieuwste upgrade van React? Onze ervaren ReactJS-developer bij Zedrox zorgt ervoor dat het proces snel en eenvoudig verloopt. Neem vandaag nog contact op voor professioneel advies over hoe u uw applicatie het beste kunt optimaliseren met de nieuwste update. Neem nu contact met ons op voor uitstekende ReactJS ondersteuning.