Magento

Magento 1 naar Magento 2 – Moet je vandaag nog upgraden?

Een e-commerce bedrijf runnen gaat niet alleen om verkopen realiseren, je inventaris upgraden met de laatste producten, werken aan je prijzen en luisteren naar je klanten.

En we zeggen hiermee niet dat deze factoren niet belangrijk zijn om op te focussen want dat zijn ze zeker wel. Maar wat er vandaag de dag veel mis gaat is dat MKB bedrijven vaak niet de noodzaak erkennen van het tijdig upgraden van je systeem. Hierdoor blijven ze vaak vast hangen in de behoefte en wordt er niet efficiënt gewerkt.

Het merendeel van eCommerce eigenaren vandaag hebben de angst en misvatting over een upgrade, zo denken ze dat dit de fijne eigenschappen van de huidige e commerce zal verpesten. Wij begrijpen al de angsten hiervoor. Toch moet u zich er niet van laten weerhouden om de feiten op te zoeken.

Magento 1 heeft een grote dienst bewezen. Maar sinds Adobe op 6 september 2018 End of Life (EOL) aankondigde, hebben zelfs de eigenaren van de grootste shops hun webshops naar Magento 2 gemigreerd en breken ze vandaag de dag de lijnen met Magento 1.


Hier zijn enkele voorbeelden om te zien hoe bedrijven eindeloze groei stimuleren door te migreren van Magento 1 naar Magento 2

Nu heb je vast een idee waarom het tijd is om over te stappen naar een nieuw en verbeterd platform – Magento 2.

Voordat we verder gaan om iedere twijfel die een handelaar nog kan hebben voor het overstappen weg te halen, is een snel overzicht van vitaal belang om de versies van Magento 2 te verduidelijken.

Magento 2 (Open Source Editie): Het is een GRATIS te downloaden versie zonder customer support.

Magento 2 (Enterprise Editie): Deze versie is ontworpen voor grote ondernemingen en wordt geprijsd op basis van een individuele offerte op basis van uw bedrijfsgrootte en de complexiteit ervan. En ja, het wordt geleverd met customer support.

Magento 2 (Enterprise Cloud Editie): Deze is gelijk aan de enterprise editie, het enige verschil is dat deze editite beschikt over een solide cloudhosting via Amazon Web Services.

Inhoudsopgave

 • Architecturale Verbeteringen
 • Prestatieverbeteringen
 • Beveiligingsverbeteringen
 • Ondersteuning voor extensies en plug-ins
 • Hoe is de customer support?
 • Hoeveel zou het kosten?
 • Tot Slot

Hoe zit het met de  ‘Architectuur’?

Magento 2 komt met verschillende architecturale verschillen. Gezien de aanzienlijke ruimte voor verbeteringen in Magento 1, heeft de architectuur van dit verbeterde e-commerce platform verschillende ondersteunende voordelen.

 • Betere optimalisatie & maatwerk mogelijkheden is nu mogelijk vanwege de architectuur in Magento 2 is PHP7 het is gebaseerd op en ondersteund HTML5.
 • Magento 2 ondersteund Zend Framework 1 en 2, in tegenstelling tot alleen Framework 1 voor Magento 1.
 • Extra ondersteuning voor MySQL Percona 5.6 en hoger is ook inbegrepen.
 • Magento 2 maakt geavanceerde ‘’browsercaching’’ mogelijk voor statische inhoud.
 • Het vermindert onnodige browser bewerkingen aan de kant van de klant.
 • De toevoeging van nieuwe technologieën zoals – NGINX, Varnish, Symfony, Composer, and Redis in Magento 2 brengt talloze nieuwe voordelen voor verkopers met zich mee.

Enige ‘prestatie’ Boosts?

Die zijn er zeker! Studies hebben aangetoond  hoe conversieratio’s dalen per seconde laadtijd. Daarom hebben de hierboven genoemde nieuwe technologieën Magento 2 geholpen om aanzienlijk beter te presteren dan Magento 1.

 • Actieve front end prestaties met 50% snellere pagina’s en 38% snellere check-outs.
 • Verhoogde weerstand, aangezien Magento 2 binnen een uur 10 miljoen paginaweergaven aankan, terwijl Magento 1 begint te stotteren bij slechts 200.000.

Naast al deze directe server responstijden, snelle toevoeging aan winkelwagentje en snellere onder verwerking, moet je je magento 2 shop slim optimaliseren met behulp van SEO, kwaliteitshosting en verschillende andere activiteiten om getuige te zijn van optimale groei resultaten.

Is de beveiliging een punt van zorg?

Digitale veiligheid is een grote zorg onder het publiek als het gaat om online winkelen. Er wordt ook overal aangegeven dat beveiliging bij digitale betalingsbeveiliging erg belangrijk is.

Echter met Magento 2 is beveiliging echter nauwelijks een probleem. Dit komt omdat Adobe de officiële ondersteuning voor Magento 1 al heeft stopgezet. Winkels op Magento 1 zijn zeer kwetsbaar voor cyberaanvallen.

Terwijl Magento 2 niet alleen wordt geprezen om zijn prestaties, maar ook bekend staat om het aanbieden van een robuust beveiligingssysteem.De hash-algoritmen (SHA-256) voor wachtwoorden, bijgewerkte beveiligingspatches en constante ondersteuning hebben Magento 2 bestand gemaakt tegen elk type digitale aanval.

Hoe is de afstemming met ‘Extensions & Plugins’?

Het punt waarop een bedrijf zich realiseert hoe moeilijk het is voor hun platform om elk doel van de bezoekers te dienen, zijn ‘extensions & plugins’ al een paar stappen vooruit om te helpen.

Magento 1 heeft een historische klacht over conflicten met extensies en plug-ins van derden. Het was nooit makkelijk voor verkopers om meerdere extensies te compileren en ze erin te laten samenwerken.

Met de komst van Magento 2 bleek elke nieuwe extensie of plug-in specifiek voor het platform geoptimaliseerd te zijn. Dankzij nieuwe technologieën, HTML5, CSS3 en REquire.js, om het installatieproces veel eenvoudiger te maken.

Hoe betrouwbaar is de ‘klantenondersteuning’?

Het maakt niet uit hoe lang u al bekend bent met het platform, betrouwbare klantenondersteuning die uw vraag beantwoordt en vereenvoudigt, is een zegen in de huidige tijd.

Gezien Magento 1 zonder updates van beveiligingspatches en Adobe-ondersteuning, is erop vertrouwen hetzelfde als drijven op een reddingsboot in het midden van de zee.

Gelukkig houdt Magento 2 de stevige ondersteuning bij elke versie van het platform vast, waarmee je het een leven lang vol kan houden. Zowel de Magento Enterprise Edition als de Enterprise Cloud Edition worden geleverd met perfecte klantenondersteuning. Niet te vergeten dat het hoge prijskaartje dat is inbegrepen van invloed kan zijn op sommige handelaren. Ons doel is om u van alle klanten op de hoogte te houden.

Hoeveel gaat het kosten?

Gezien de slechte ondersteuning van Magento 1 en de nieuwste updates van Magento 2 met beveiligingspatches, klantenondersteuning en opwindende functies, lijken de kosten om te migreren of er een geheel nieuwe e-commerce winkel op te maken u misschien goed geprijsd.

De exacte kosten die voor uw bedrijf moeten worden geëvalueerd, daarom kunnen deze hier niet worden vermeld. Daarvoor kunt u contact opnemen met onze consultants en uw GRATIS offerte aanvragen.

Er zijn tal van factoren om het te overwegen. Welk type bedrijf is uw bedrijf, welke essentiële extensies heeft het nodig en welke meer gepersonaliseerde functies wilt u? Elk van deze redenen is van invloed op de prijsstelling.

Als een van de beste Magento-ontwikkelingsbureaus, raden we je echter aan om te kijken naar de kosten die je hebt betaald om je Magento 1-winkel te bouwen en vervolgens nog een 10% toe te voegen om de overheadkosten te dekken.

Tot slot

Hoewel Magento 2 op alle mogelijke manieren beter presteert dan Magento 1, hangt de keuze om door te gaan met Magento 1 of te migreren naar Magento 2 af van uw visie op uw website.

Aan de ene kant kunt u zorgen voor stabiliteit door uw e-commerce bedrijf te upgraden en op weg te helpen naar de toekomst, of u kunt zijn zoals het blijft met een onmetelijk niveau van kwetsbaarheid en beperkte groeivooruitzichten.

We zouden alleen maar zeggen dat Magento 2, met een heel nieuw speelveld voor verkopers & Developers, je kan helpen om het spel van e-commerce te verbeteren. De keuze is geheel aan jou, of je nu met experts in zee wilt gaan, of de klok wil laten tikken.