woocommerce vs shopify

Shopify Vs WooCommerce: Factoren om te overwegen bij het kiezen van het juiste eCommerce platform

Als ondernemer moet je het juiste eCommerce platform kiezen dat past bij je zakelijke behoeften. Als je een online winkel wilt beginnen, steken twee toonaangevende oplossingen met kop en schouders boven de rest uit: WooCommerce en Shopify. Maar hoe kun je nu beslissen welk platform beter is?

Shopify en WooCommerce zijn de twee populairste platforms in deze wereld, met voor- en nadelen, maar weten welke beter is voor welk soort bedrijf kan een uitdaging zijn omdat ze allebei sterke punten hebben.

We gaan twee van de populairste eCommerce platforms vergelijken. We moeten echter eerst de basis behandelen en bespreken wat elk platform speciaal maakt.

Wat is Shopify?

Shopify is een alles-in-één platform waarmee je een online winkel kunt maken, betalingen kunt accepteren en de inventaris op één plek kunt beheren.

Shopify store is een compleet pakket voor ondernemers die niet het gedoe willen van het omgaan met de technische kant van het internet, zoals webhosting, beveiliging, caching en meer.

Wat is WooCommerce?

Een open-source eCommerce plugin gebouwd voor WordPress/  WooCommerce wordt gebruikt om een online winkel te creëren. Het levert het meest krachtige content managementsysteem (CMS) om een online winkel te runnen.

WooCommerce gebruikt de krachtige functies van WordPress om een online winkel te runnen. Dankzij het open-source karakter kunt u WooCommerce winkelelementen aanpassen en aangepaste oplossingen bouwen.

Eigenschappen om te zoeken in een eCommerce platform

  • Gebruiksgemak

De meeste mensen die een webwinkel beginnen zijn geen webontwikkelaars. Zelfs mensen die de basis kennen hebben een platform nodig dat eenvoudig te gebruiken is en niet in de weg zit.

Shopify

Shopify is een gehost e-commerce platform, wat betekent dat het zorgt voor veel van de technische details die nodig zijn om een online winkel te starten. Dit omvat een domeinnaam, hosting en SSL certificaat.

Een voordeel van Shopify is dat het een ingebouwde webwinkel heeft. Dit maakt het makkelijk te gebruiken. Een ander extra voordeel is dat het eenvoudig is om je winkel op Shopify in te richten en te beheren.

Om met Shopify winkels te beginnen, maak je een gratis proefaccount aan en volg je de instructies.

WooCommerce

Als je WooCommerce wilt gebruiken, moet je een WordPress website hebben. Je zult moeten zorgen voor webhosting en een domeinnaam.

Bij WooCommerce zul je de plugin moeten installeren om updates te beheren, back-ups bij te houden en ervoor te zorgen dat de website veilig is. Gelukkig helpen deze plugins om veel taken te automatiseren. De meeste van deze plugins zijn gratis, terwijl sommige geld kosten.

  • Intergraties en Add-ons

Hoe robuust een eCommerce platform ook is, het heeft tools en diensten van derden nodig om te kunnen groeien. Gelukkig bieden WooCommerce en Shopify een enorme plugin directory en integreren ze met veel diensten van derden.

Shopify

Shopify’s app store heeft zowel gratis als betaalde apps. Het heeft 5899 apps en extensies gemaakt door interne teams en externe ontwikkelaars. Het enorme aantal apps in de winkel is verdeeld in verschillende categorieën, zoals voorraadbeheer, bestellingen & verzending, verkoop & conversie en meer. Daarnaast krijg je toegang tot uitzonderlijke Shopify thema’s.

WooCommerce

Als plugin die op WordPress draait, geeft WooCommerce gebruikers toegang tot de repository van WordPress met meer dan 58.000 plugins. Dit omvat WooCommerce plugins voor logistiek, technische behoeften en marketing. Bovendien biedt WooCommerce 592 extensies die specifiek voor e-commerce zijn ontworpen.

  • Betalingsgateways

Verschillende betalingsgateways kunnen worden gebruikt om online betalingen te accepteren. Het valt niet te ontkennen dat de verwerking van betalingen het centrum is van een eCommerce bedrijf. Daarom moet het platform dat je kiest meerdere betalingsmogelijkheden bieden.

Shopify

Shopify biedt meer dan 100 Payment Gateways om uit te kiezen. Het heeft zijn eigen betalingsoplossing, Shopify Payments (powered by Stripe), en alle populaire betalingsgateways van derden.

De transactiekosten zijn 0,5-2 procent, afhankelijk van het maandplan dat u koopt. Hoe hoger het maandplan, hoe lager de transactiekosten.

WooCommerce

WooCommerce biedt standaard betalingen aan PayPal en Stripe, twee geteste betalingsverwerkers. Verder kun je betalingsintegraties installeren voor Amazon Pay, Alipay, en nog veel meer.

WooCommerce ondersteunt veel regionale en minder populaire betalingsdiensten voor betaalgateways. De betaalgateway of bank brengt alleen de transactiekosten in rekening. WooCommerce zal nooit een percentage van de transactiekosten in rekening brengen.

  • Veiligheid

Veiligheid is van vitaal belang bij het runnen van een online bedrijf. Je hebt toegang tot klantinformatie, inclusief creditcard- en betaalkaartgegevens.

Shopify

Met Shopify is de beveiliging geregeld. Omdat het een gehost eCommerce platform is, is Shopify verantwoordelijk voor de afhandeling van beveiligingsproblemen en zorgt het ervoor dat de site veilig is voor hackers.

WooCommerce

WooCommerce is een plugin die werkt met WordPress en is dus zelf gehost. WooCommerce heeft geen ingebouwde beveiliging, dus je moet zelf voor de beveiliging zorgen of je webhosting provider vragen de beveiliging af te handelen.

  • Ondersteuning

Zowel WooCommerce als Shopify zijn eenvoudig te gebruiken. Echter, als je hulp nodig hebt, is WooCommerce en Shopify support beschikbaar.

Shopify

Shopify heeft 24/7 klantenondersteuning via e-mail, chat en telefoon. Daarnaast heeft Shopify enorme gegevens opgeschreven in een FAQ-sectie, en mensen op het Shopify Forum zijn altijd bereid om te helpen.

WooCommerce

Zoals de meeste open-source eCommerce oplossingen, heeft WooCommerce uitgebreide documentatie, handleidingen en gidsen voor hulp. Het ondersteunt geen live chat, telefoon en e-mail. Daarnaast kunt u ondersteuning krijgen van WooCommerce support forums, waar u hulp kunt krijgen van andere gebruikers en experts.

Ter afsluitting

Shopify en WooCommerce zijn beide krachtige platforms om te beginnen met het bouwen van je e-commerce. Maar het komt echt neer op je persoonlijke voorkeuren.

Dus, welk platform is geschikt voor jou? WooCommerce geeft je volledige controle. Met WooCommerce kost het veel minder om een webwinkel te beginnen. Als je op zoek bent naar een kosteneffectieve oplossing en volledige controle over de winkel wilt, dan is WooCommerce het meest geschikte platform voor jou.

Als je echter een volledig probleemloos eCommerce platform wilt en je liever niet bezighoudt met de technische aspecten van het opzetten van je winkel, dan is Shopify waarschijnlijk een betere keuze. U kunt contact opnemen met onze specialisten van het Shopify ontwikkelingsbureau.

Uiteindelijk gaat het erom wat het beste werkt voor uw bedrijf. Heb je al een beslissing genomen over een platform? Neem contact op met de WooCommerce experts van Zedrox en krijg professionele resultaten tegen kosteneffectieve prijzen. Neem vandaag nog contact op met onze professionals.