Laravel v10 vrijgegeven

Laravel 10 is vrijgegeven: Ontdek de spannende nieuwe functies

Laravel het populairste PHP-framework, volgt semantisch versiebeheer. Het framework brengt dus elk jaar een grote update uit. De nieuwste versie van het PHP-framework, Laravel 10, is uitgebracht op 13 februari 2023. Als je website of webapp gebaseerd is op een eerdere versie van het PHP-framework, is het tijd om de Laravel Upgrade te implementeren. Deze blog legt de nieuwe functies bloot die beschikbaar zijn met Laravel 10.

Introductie van Laravel 10

De Laravel 10 upgrade heeft verschillende functies gericht op het verbeteren van de beveiliging en prestaties van het PHP framework. Voor Laravel 9 was het PHP framework gewend om elke zes maanden nieuwe versies te introduceren.

Het officiële Laravel onderhoudsteam is echter overgestapt op het jaarlijks introduceren van nieuwe updates. Laravel’s nieuwste ondersteuningsbeleid laat bug fixes en security fixes toe tot twee jaar.

Dus, de Laravel ondersteuning voor de nieuwste versies is als volgt:

Laravel versie Release datum Waarschijnlijke Bug Fixes Datum Waarschijnlijke beveiligings Fixes Datum
Laravel 9 8 februari, 2022 augustus 2023 February 2024
Laravel 10 13 februari, 2023 augustus 2024 februari 2025
Laravel 11 6 februari, 2024 augustus 2025 februari 2026

Laatste functies en updates beschikbaar met Laravel 10

PHP 8.0 ondersteuning afgeschaft

De nieuwste Laravel-versie ondersteunt geen PHP 8.0 en zijn voorgangers. Dus, als u wilt upgraden naar Laravel 10, moet uw website/web app gebaseerd zijn op PHP 8.1 of hoger. Samen met PHP 8.0 wordt ook Predis v1 niet langer ondersteund. U moet dus upgraden naar Predis v2. Upgraden naar de nieuwste versie van het PHP-framework is niet noodzakelijk een onmiddellijke stap die u moet nemen. Wij raden echter aan om de website en apps grondig te testen.

‘Profiel’-optie voor het identificeren van traag lopende tests

Laravel 10 biedt een populaire nieuwe functie, ‘- – profiel’. Met de Profile-optie kunnen developers snel traag lopende tests over de applicatie vinden en hun snelheid optimaliseren. Het resultaat is sneller testen van de webapplicatie.

Laravel Pennant is beschikbaar voor gebruik

Laravel Pennant is een lichtgewicht, krachtige bibliotheek voor het beheren van vlaggen. Het voorziet een webontwikkelingsproject van vereenvoudigde A/B-testfuncties. Bedrijven kunnen het volgende doen via Laravel Pennant:

 • Incrementeel uitrollen van nieuwe applicatie functies met vertrouwen
 • Zet een functie aan of uit tijdens runtime zonder de code te veranderen
 • Een trunk-gebaseerde ontwikkelingsstrategie aanvullen
 • Bepalen of een element actief of inactief is
 • Test de impact van kleurvariaties over de website, CTA’s en meer

Laravel Pennant is een nuttige bibliotheek voor developers en bedrijven. Het biedt tonnen waardevolle functies aan Laravel ontwikkelingsprojecten.

Zeer interactieve Artisan commando

De Laravel 10 versie komt met een meer interactieve command line interfaces. Met de nieuwe Artisan Console kunnen developers de naam doorgeven na het maken van het model, wat eerder niet mogelijk was.

php artisan make : model

De Artisan zal om de naam van het model vragen in plaats van een foutmelding te geven. Het laat developers ook toe een factory, migratie, enz. aan te maken.

Vereenvoudigde procesafhandeling

Laravel wordt geleverd met een eenvoudig te gebruiken Symfony Process component. Het maakt het uitvoeren van externe processen in uw Laravel applicatie moeiteloos. Deze proces functionaliteit adresseert veel voorkomende use cases die leiden tot een rijke ontwikkeling aanpak.

Native Type Declaraties in Skeleton Code

Laravel 10 volgt de native-type declaraties in de app skeleton code. De ontwikkelde code zal return types en type hints hebben en voorzien in methode argumenten, userland types, etc. Het zal het ontwikkelingsproces positief beïnvloeden met typehelderheid en autocomplete functies.

Invokable Validatieregels

Laravel 10 wordt geleverd met standaard invokable validatieregels. Hier verwijst invokable naar een functie. Voor Laravel 10 moesten ontwikkelaars de ‘-invokable’ flag toevoegen na het Artisan commando om functies invokable te maken.

Diverse Deprecations verwijderd uit Laravel 9

Laravel v10 heeft verschillende functies verwijderd die in Laravel 9 als deprecated waren gemarkeerd. Dit is gedaan om het ontwikkelingsproces van Laravel te verbeteren. Als u echter een upgrade naar versie 10 uitvoert, moet een Laravel Programmeur de code herschrijven voor deze deprecaties. Zodat de vernieuwde website soepel draait. De verwijderingen uit Laravel 9 omvatten verschillende functies.

Hier is een lijst van afgeschreven methoden:

 • Route::home methode
 • getBaseQuery methode
 • MaintenanceModeException klasse
 • MocksApplicationServices eigensschap
 • Mail::failures methode
 • Aanbevolen gebruik van $casts in plaats van de verouderde $dates
 • Methode assertTimesSent()
 • Support for Predis 1 and doctrine/dbal 2

Waarom upgraden naar Laravel 10?

Laravel is een open-source PHP framework. De ontwikkelde of opgewaardeerde code is dus altijd van het betreffende bedrijf. Het is niet verplicht om te upgraden naar Laravel 10, vooral als uw website goed draait. Met Laravel 10 kunt u echter functies, beveiligingsniveaus en prestaties verbeteren.

Wij raden u aan te upgraden naar Laravel 10 als uw webproject extra functies nodig heeft in de nieuwe versie. Ook blijkt de Laravel upgrade effectief in debugging en hoge webprestaties.

Inpakken

Dat was alles over de versie 10 Laravel upgrade. Upgraden naar de nieuwste versie vereist expertise in de PHP-programmeertaal en het framework. Bij Zedrox hebben we een team van ervaren Laravel Programmeur. We nemen meerdere back-ups en testen uw website/app grondig voordat we hem in productie nemen.