shopify 2.0

Shopify 2.0 vs Shopify 1.0 – Kies de beste eCommerce oplossing

De eCommerce markt evolueert snel, en de concurrentie ook. Overleven in dit vak is alleen denkbaar als men de felle concurrentie kan bijbenen. Een eCommerce platform dat de noodzaak van het uur begrijpt helpt bedrijven te groeien en te slagen. Shopify wint om alle juiste redenen aan populariteit als het gaat om eCommerce websites maken. In 2020 had Shopify 457 miljoen kopers, tegen 218 miljoen in 2018.

Zedrox heeft onophoudelijk gewerkt aan een naadloze gebruikerservaring door zijn shopify ontwikkelaars te verbeteren en nieuwe Shopify-handelaarsthema’s te introduceren. Tijdens Shopify Unite kondigde Shopify het debuut aan van zijn Shopify 2.0, die hier is om meer flexibiliteit, betere thema-ontwikkeltools en de nieuwste technologie te leveren om de Shopify-handelaarservaring te verbeteren.

We hebben dit artikel samengesteld om waardevolle inzichten te geven over Shopify 2.0 en hoe het de klanttevredenheid en gebruiksvriendelijkheid voor webwinkeliers heeft verbeterd, terwijl we ook een korte vergelijking geven van Shopify 2.0 vs Shopify 1.0.

Belangrijkste verschillen tussen Shopify 2.0 and Shopify 1.0

Deze kenmerken moet je in overweging nemen bij het vergelijken van Shopify 2.0 en Shopify 1.0:

 • Taal

Shopify 1.0: Shopify Liquid

Shopify 2.0: Shopify JSON

 • Standaard thema

Shopify 1.0: Debuut

Shopify 2.0: Dawn

 • Standard secties

Shopify 1.0: Alleen op de homepagina

Shopify 2.0: Alle pagina’s

 • Development gereedschap

Shopify 1.0: Thema-editor

Shopify 2.0: Shopify CLI

 • Codering structuur

Shopify 1.0: Het gebruik van harde code meta velden in het thema of het vertrouwen op API’s om wijzigingen aan te brengen in productpagina’s.

Shopify 2.0: Dynamische bronnen gebruiken om meta velden en resource eigenschappen toe te voegen voor het instellen van defaults.

 • Thema prestaties

Shopify 1.0: Thema Controle en Shopify Thema Inspector voor Chrome

Shopify 2.0: + Lighthouse CI GitHub Actie

 • App intergratie

Shopify 1.0: Bouw integratie logica voor elk thema

Shopify 2.0: Thema app uitbreidingen via app block

 

Shopify 2.0 voordelen voor webwinkeliers

Shopify 2.0 probeert de infrastructuur van Shopify te herzien, waardoor webwinkeliers meer maatwerk en flexibiliteit krijgen. We hebben een lijst gemaakt van Shopify 2.0 verbeteringen die de ervaring van webwinkeliers aanzienlijk hebben verbeterd:

 • Geupgraded Thema-architectuur

Vóór de release van Shopify 2.0 waren webwinkeliers beperkt in hun mogelijkheden om hun bedrijf in te richten met alleen de basis Shopify thema’s en beperkte aanpassingsmogelijkheden. Shopify 2.0, daarentegen, heeft het storefront vloeibare templates aangepast, waardoor het meer aanpasbaar is in elk aspect.

 • Winkelinhoud is flexibel gemaakt

Shopify 2.0 maakt het mogelijk om meta velden en attributen aan je winkel toe te voegen zonder gebruik te maken van een API of code. Deze nieuwe functionaliteit stelt Shopify winkeliers in staat om eenvoudig de benodigde content voor de productpagina toe te voegen.

 • Verbtereingen aan de Shopify Thema-editor

Shopify 2.0 bevat een zijbalk boomstructuur van alle content op een pagina, waardoor webwinkeliers irrelevante thema extensies of app blokken kunnen verbergen en de pagina hiërarchie kunnen aanpassen.

 • Nieuwe Developer Tools

Met de toevoeging van Shopify GitHub integratie, een verbeterde Shopify CLI tool en Theme Check kunnen webwinkeliers het ontwikkelen, testen en implementeren van thema code wijzigingen stroomlijnen.

 • Nieuw referentiethema

Shopify heeft het Dawn Shopify thema gelanceerd in zijn Shopify thema winkel, het eerste bron-beschikbare referentie thema van het bedrijf gemaakt met semantische markup in HTML en CSS. Dit nieuwe thema zal naar verwachting de flexibiliteit vergroten en tegelijkertijd de complexiteit minimaliseren voor alle Shopify-winkeliers en thema- en app-ontwikkelaars, wat betekent dat je zonder veel moeite aanpassingen kunt maken die passen bij je bedrijf.

Waarom is het de moeite waard om te migreren naar Shopify webwinkel 2.0?

De belangrijkste kenmerken van Shopify zijn flexibiliteit, creatieve vrijheid, proactief beheer en prestatieverbetering.

 • Meer ongelooflijke flexibiliteit om de inhoud van de webwinkel te veranderen
 • De vaardigheid in het ontwikkelen van nieuwe pagina’s met complexe ontwerpen zonder de hulp van een developer
 • Toegang om deze wijzigingen eenvoudig toe te passen op alle pagina’s
 • Eenvoudig uploaden van inhoud via verbeterde meta-veld functionaliteit
 • Sneller laden dan voorheen, waardoor minder bezoekers uw site verlaten.

Samengevat

Hoewel er veel updates en wijzigingen zijn in het Shopify platform, zijn de nieuwe functies van Shopify Store 2.0 gebaseerd op voorbeeld JSON. Het opent mogelijkheden voor thema-ontwikkelaars en winkeleigenaren die meer willen over winkel flexibiliteit.

Shopify biedt een uitgebreide verzameling nieuwe ontwikkelaarstools en plugins om te helpen bij het vernieuwen van de gebruikerservaring van de winkel. Je moet de voordelen van het platform begrijpen wanneer je kiest tussen Shopify 2.0 en Shopify 1.0. Neem contact met ons op voor hulp bij het upgraden naar Shopify plus.

Inzicht in de functionaliteiten, technologie en thema uitbreidingen zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat ze naadloos aansluiten bij je doelen. Wij helpen u graag om deze nieuwe en spannende eCommerce webshop laten maken.