PHP Developer

Wat is PHP en hoe komt het bedrijven ten goede?

Wanneer je een web-app maakt, heb je een deskundige developer nodig om het project te beheren. Er zijn verschillende soorten softwareprogrammeurs voor het bouwen van webapplicaties. Wanneer je een PHP-ontwikkelaar inhuurt, kun je snel moderne websites bouwen om jouw bedrijf of ideeën te vertegenwoordigen.

PHP is de eerste keuze geworden voor het maken van web-apps. Je kunt het gebruiken om B2B, B2C en andere soorten sites te maken.

Maar wat is PHP en waarom zou je kiezen voor PHP-development? Deze blog helpt je verschillende aspecten van PHP-development en de voordelen ervan te begrijpen.

Wat is PHP?

De term PHP staat voor Hypertext Preprocessor. Het is een van de meest gebruikte scripttalen en is een ideale keuze voor het maken van dynamische webpagina’s. PHP drijft bijna 76% van alle websites wereldwijd aan, en sommige van de populaire platforms zoals WordPress, Magento en Wikipedia zijn erop gebaseerd.

De code die in de PHP-taal is geschreven, draait op een webserver. Dit betekent dat op basis van de actie van de gebruiker de code op de server wordt uitgevoerd en het resultaat op de webpagina wordt weergegeven. De PHP-code wordt uitgevoerd voor het verwerken van gegevens en de HTML-code geeft de gegevens visueel weer aan de gebruikers. Op deze manier kunnen gebruikers alleen het resultaat van de invoer in de HTML zien.

Wanneer je bijvoorbeeld op de inlogknop van een PHP-website klikt, worden de inloggegevens via de webserver uitgevoerd en krijg je toegang tot de pagina.

Bij het maken van webapplicaties zijn er twee hoofdonderdelen:

 • De Front-end geeft de gegevens weer en laat gebruikers communiceren met de webpagina.
 • De Back-end creëert een output op basis van de input van de gebruiker. PHP is verantwoordelijk voor de backend ontwikkeling van de applicaties.

Met de hulp van een toegewijde developer kun je een dynamische site maken die er statisch uitziet, maar reageert op basis van de input van de gebruiker.

Functies van de PHP-taal

 • Het is een open-source taal, wat betekent dat iedereen het gratis kan gebruiken om websites en applicaties te maken. Developers hoeven geen licentiekosten te betalen voor het gebruik van PHP.
 • De taal is eenvoudig te leren, te begrijpen en onder de knie te krijgen. De syntaxis is vergelijkbaar met die van op C gebaseerde programmeertalen en biedt opdrachtregelscripting.
 • Het heeft een uitgebreide verzameling bibliotheken, tools en frameworks waarmee developers snel applicaties kunnen bouwen. Met de PHP-basis vinden ontwikkelaars het gemakkelijker om server-side scripting te beheren in web development projecten.
 • PHP is platformonafhankelijk, wat betekent dat de code op elk besturingssysteem kan draaien, zoals Windows, Linux en macOS. De op PHP gebaseerde site draait zeer stabiel op bijna alle systemen.
 • Het helpt bij het bouwen van elk soort oplossing, van kleine websites tot grootschalige bedrijfsapplicaties.
 • PHP-websites kunnen met gemak het groeiende siteverkeer aan.
 • Je kunt de ingebouwde beveiligingsfuncties van PHP gebruiken om veilige websites te maken.

Wat is PHP-development?

PHP-development gebruikt de PHP-scripttaal om de serverzijde van de applicaties te bouwen. PHP-ontwikkeling helpt om gebruiksvriendelijke sites te maken die zich kunnen aanpassen aan de input van de gebruiker.

Je kunt verschillende soorten websites en software maken met PHP-development, zoals web apps, content managementsystemen, webshops, etc.

Laten we het in detail bestuderen.

Hoe gebruik je PHP-development?

PHP-ontwikkeling kan op de volgende manieren worden gebruikt:

1. Ontwikkeling van web-apps

Je kunt dynamische en interactieve webapplicaties maken voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen met de programmeertaal PHP.

2. Content Management Systemen (CMS) en blogplatforms

PHP is ideaal voor het maken van content managementsystemen en blogplatforms. CMS gemaakt met PHP stelt gebruikers in staat om eenvoudig content te beheren en te publiceren. Verschillende CMS’en van wereldklasse zoals WordPress en Drupal zijn gebaseerd op PHP.

3. Webshops en e-commerce platformen

Je kunt op PHP vertrouwen om krachtige webshops en e-commerceplatforms te bouwen. Het Magento eCommerce platform is bijvoorbeeld gebaseerd op PHP scripting.

4. API-ontwikkeling en integraties

PHP-ontwikkelaars kunnen je helpen bij het bouwen van RESTful API’s en deze integreren met externe services om de applicatie te voorzien van nieuwe functionele functies.

5. Sociale netwerken en community-websites

PHP is een vertrouwde programmeertechnologie voor het creëren van community-gedreven platforms. PHP-code is inherent schaalbaar en kan het groeiende gebruikersverkeer aan.

Wat zijn de zakelijke voordelen van PHP?

PHP helpt bedrijven op meerdere manieren, zoals

 • De taal is gratis te gebruiken, wat de kosten voor het laten ontwikkelen van software verlaagt.
 • Ontwikkelaars kunnen handige bibliotheken, frameworks en tools gebruiken om snel de PHP-code te bouwen.
 • PHP-gebaseerde websites draaien zonder problemen over meerdere webbrowsers en besturingssystemen.
 • PHP helpt bij het bouwen van schaalbare websites en apps.
 • De taal heeft goede documentatie, waardoor het voor nieuwe ontwikkelaars eenvoudig te begrijpen is.
 • Het onderhouden en updaten van de PHP-code is eenvoudig en kosteneffectief.
 • Sites die met PHP zijn gemaakt, laden snel en bieden de gebruikers goede snelheidsprestaties.

Afsluiten

Dat ging allemaal over PHP en hoe het je kan helpen bij het bouwen van websites. Ben je nog opzoek naar PHP developers?

Bij Zedrox hebben we professionele PHP-programmeurs om je te helpen. Je kunt onze ontwikkelaar op korte en lange termijn inhuren om jouw development team naadloos uit te breiden.