prestashop

Hoe beveiligt u uw PrestaShop-winkel tegen hackers in 2023?

Bij het runnen van een eCommerce webshop is de beveiliging van de website cruciaal voor het stimuleren van conversie en geloofwaardigheid bij het winkelend publiek. Bedrijven kunnen niet het risico lopen om klanten en bedrijfsgegevens te verliezen aan hackers. De aanzienlijke toename van hacks in de eCommerce industrie heeft geleid tot toenemende bezorgdheid onder webshops wereldwijd.

Onder de populaire eCommerce platforms is PrestaShop naar voren gekomen als een razend populair CMS voor het bouwen van een online winkel. Net als andere CMS’en is PrestaShop echter slechts gedeeltelijk beveiligd tegen hacks. Als u uw eCommerce webshop op PrestaShop draait, is het upgraden van uw winkel tegen hacks cruciaal.

De volgende 7 eenvoudige items upgraden om uw PrestaShop winkel met maximale beveiliging te garanderen

#1. SSL Certificaat Implementatie

Google rangschikt SSL-gebaseerde websites hoger omdat ze veiliger zijn tegen online bedreigingen. Bovendien waarschuwen veel zoekmachines gebruikers voor websites zonder SSL-certificaat. De integratie van het SSL-certificaat op uw Laravel-applicatie verhoogt zowel het beveiligingsniveau als de geloofwaardigheid van de gebruikers.

SSL staat voor Secure Sockets Layer (SSL) en is een webtechnologie voor het verzekeren van een gecodeerde verbinding tussen een server en een client. Omdat SSL gebruik maakt van encryptie, kan het hackers blokkeren, wat automatisch de veiligheid van de PrestaShop Webshop ten goede komt.

#2. Implementeer moeilijk te kraken referenties

Hacks op basis van referenties komen vaak voor en zijn een van de belangrijkste oorzaken van online veiligheidsbedreigingen. Gebruik sterke admin wachtwoorden die niet gebaseerd zijn op algemeen beschikbare gegevens zoals uw naam, geboortedatum, bedrijfsnaam, een losse combinatie van alleen maar cijfers zoals 1234567, enz. Zorg er bovendien voor dat de cPanel-, FTP- en dashboardwachtwoorden allemaal uniek zijn en apart worden opgeslagen. Het helpt goed beheer van belangrijke aspecten zoals creditcard gegevens en klantgegevens. etc., en vermindert beveiligingsrisico’s effectief.

#3. Gebruik .htaccess voor het verbergen van kernbestanden

XSS-aanvallen of cross-site scripting betreffen voornamelijk het injecteren van een webwinkel of applicatie met kwaadaardige code. Met name XSS is een van de meest voorkomende en ook een van de gevaarlijkste hacks voor online bedrijven wereldwijd. Voor een betere beveiliging tegen XSS-scripting gebruikt u HTTPS via het .htaccess-bestand. Dit verbergt de kernbestanden voor het grote publiek en beschermt uw PrestaShop-website tegen cross-site scripting.

#4. Beveilig uw backend met URL Altercation

Helaas kunnen hackers en cybercriminelen gemakkelijk toegang krijgen tot de backend-code van uw PrestaShop-winkel, omdat ze de weg weten rond de standaard admin-URL. Het betekent echter niet dat u hulpeloos bent. In feite, een paar stappen van wijziging op de webserver kan u voorzien van robuuste beveiliging tegen deze problemen.

Alles wat nodig is, is een eenvoudige wijziging van de standaard URL, die de toegang tot de websitecode beperkt. Hoewel deze stap onbeduidend lijkt, beschermt hij u tegen tal van online bedreigingen, waaronder code-uitvoering, Brute-Force, omzeiling van diverse beveiligingscodes, enz. Met als resultaat een verbeterde PrestaShop-beveiliging.

#5. Gebruik gebruiker rollen en machtigingen

Het verstrekken van toegang tot de gehele website aan elke gebruiker is slecht webbeheer. U kunt niet elke gebruiker toegang geven tot alle databases voor een veilige omgeving. PrestaShop wordt geleverd met gebruikersrollen en toestemmingsfuncties. Het laat de Admin specifieke functionaliteiten en toegang tot verschillende websitesecties toewijzen. Met name, Admin kan zelfs de toestemming van bepaalde mappen en bestanden veiligstellen voor andere gebruikers. Je kunt de juiste machtigingen voor toegang tot de map en bestanden van de Webshop laten maken gewoon inschakelen.

Opmerking:

 • De betrouwbare of aanbevolen toegang voor de mappen is -755.
 • De betrouwbare of aanbevolen toegang voor de bestanden is 644.

#6. Beveiligingsmodules beheren

Plugins en modules zijn niet beperkt tot het verbeteren van de functionaliteiten van de eCommerce website. Veel beveiligingsplugins en -modules zijn ontwikkeld om de bescherming van de Prestashop webshop te versterken. Sommige van de gereputeerde omvatten de volgende:

 • Anti-Spam
 • ReCaptcha
 • Anti-fake accounts Module,
 • Officiële GDPR-naleving door PrestaShop
 • Store Fixer

PrestaShop modules and plugins can secure your store as they offer the following:

 • Beveiliging tegen bekende aanvallen
 • Beperkt de toegang tot de geautoriseerde gebruikers in de front office
 • Ontwerpt unieke sleutels voor de verkoop
 • Bepaalt de aanwezigheid van de bots
 • Blokkeert de bots door een captcha in te schakelen
 • Spams IP’s van slechte bots

Vermijd echter de integratie van verouderde modules in uw Prestashop winkel. Verouderde modules kunnen goede functies bieden, maar gebrek aan de nieuwste upgrade brengt hackers met een achterdeur voor toegang. Dus, altijd inspecteren bij de kritische details over de kwaliteit van de modules, upgrades en reputatie voordat u gebruik maken van hen in uw e-commerce webshop.

#7. Installeer de laatste updates

Prestashop wordt geleverd met regelmatige upgrades die veiligheid en prestaties verbeteringen beschikbaar voor de e-commerce webwinkels hebben. De laatste update van het open-source platform werd uitgebracht op 20 oktober 2022, en deze kwam met meer dan 170 bugfixes en verschillende op beveiliging gebaseerde functies. De PrestaShop-upgrade was ook getuige van verschillende SEO-verbeteringen die zorgden voor een grotere zichtbaarheid voor het doelpubliek. Het laat ook Admins met meer controle over de admin sessies. Admins kunnen nu bijvoorbeeld op afstand gebruikers loskoppelen van de ingelogde sessies.

Inpakken

Geen enkel bedrijf kan de veiligheid in gevaar brengen. Als toonaangevend PrestaShop-ontwikkelingsbedrijf bieden wij effectieve onderhoudsdiensten die betrekking hebben op beveiligingsupgrades, prestatieverbeteringen en database-upgrades. Op basis van de zakelijke eisen, bieden we ook aangepaste web development diensten.