Prestashop Upgrade

PrestaShop 1.7.8.5 is vrijgegeven! Leer er alles over

Goed nieuws Presta verkopers, de tijd is hier voor een PrestaShop upgrade

De nieuwste stabiele versie van PrestaShop 1.7.8.5 is gelanceerd om bugs en functionaliteitsproblemen die u hebben geplaagd sinds de vorige versie 1.7.8.4’s release te corrigeren.

Deze nieuwe versie bevat belangrijke wijzigingen en een aantal extra verbeteringen. Wij raden u aan om zo snel mogelijk te updaten naar 1.7.8.5 om te profiteren van deze verbeteringen als u al op de PrestaShop versie 1.7.x

In dit bericht zullen we alles doornemen wat u moet weten over de nieuwste versie, 1.7.8.5 van PrestaShop. Lees verder als deze informatie relevant is voor u als een PrestaShop online verkoper bent.

Laten we eerst eens praten over PrestaShop 1.7.8.x

De nieuwste versie van PrestaShop, 1.7.8.x, is verbeterd en uitgebreid met nieuwe functies om een betere gebruikerservaring te bieden. Elke versie van PrestaShop wordt groter en beter dankzij de behulpzame community bijdragers.

PrestaShop 1.7.8.x bracht spannende functies die de ervaring van de verkoper verbeterde, zoals UI en prestaties en technische verbeteringen voor  PrestaShop ontwikkelaars. Echter, na geweldige prestaties waren een aantal bugs en fouten, die PrestaShop opgelost in haar nieuwste release, 1.7.8.5

De release van PrestaShop 1.7.8.x bevat spannende nieuwe functies die werden toegevoegd aan de ervaring van de verkoper te verbeteren, met inbegrip van een UI en prestaties boost en verbeterde technische mogelijkheden voor ontwikkelaars. Er waren echter enkele bugs en problemen in de vorige release, 1.6.x, die zijn aangepakt in deze nieuwste PrestaShop-versie.

Dus, voordat we vertellen wat er is opgelost en wat niet, gaan we eerst een kijkje nemen op de belangrijke functies van PrestaShop 1.7.8.x.

PrestaShop 1.7.8.x functies uitgelegd

De PHP 7.4 compatibiliteit

Compatibiliteit met PHP 7.4 is opgenomen in PrestaShop 1.7.8.X, zodat handelaren kunnen profiteren van soepele prestaties en beveiligingsupdates..

Nieuwe Multi-winkel Header

De multistore header is toegevoegd in PrestaShop 1.7.8.X om u te helpen uw winkels te beheren en de kleuren van elke winkel of groep van winkels te veranderen. Door deze verbetering zullen winkeliers een betere multi-store gebruikerservaring krijgen.

Product wensenlijst

De meest recente PrestaShop versie, 1.7.8.X, heeft een native module toegevoegd aan de kernmogelijkheden, waardoor bedrijven verlanglijstjes kunnen maken op hun eigen sites. Klanten kunnen deze functie gebruiken om items toe te voegen aan hun verlanglijstje. Met gemak, zullen ze nu in staat zijn om snel het product dat ze later willen kopen op te slaan.

Vertalings- eigenschappen

Back-office, front-office, e-mail, thema’s en module vertalingen kunnen allemaal worden geëxporteerd met behulp van PrestaShop 1.7.8.X. Handelaars hebben lang verzocht om deze functie, die nu eindelijk beschikbaar is.

UI Verbeteringen

In versie 1.7.8, werd de back-office UI Kit verbeterd met een uitgebreid Design System dat kleurwijzigingen, lettergrootte, knopcontrasten, en verhoogde vloeibaarheid omvat.

Al deze functies zijn gemeld als zeer nuttig door PrestaShop-handelaren. Nu, laten we eens een kijkje nemen op de verbeteringen die in de nieuwste PrestaShop versie 1.7.8.5

PrestaShop 1.7.8.5 Back-Office verbeteringen

 • Een nieuwe interne ordernote is nu toegevoegd aan de pagina Orderweergave
 • In de back-office, zult u merken dat TinyMCE is ingeschakeld voor mobiele
 • Klanten met back-offficerechten kunnen hun avatars aanpassen.
 • De actieve overrides worden nu getoond in de informatie tab

PrestaShop 1.7.8.5 Bugs Opgelost

 • Op de meest recente versie van Chrome, zijn er verschillende problemen met foutloze floats die in PrestaShop 1.7.8.5 zijn opgelost.
 • Voor de productlijst, de SEO item lijst index positie is nu opgelost.
 • Wanneer een geheel getal in een formulier werd gebruikt, was het help veld niet zichtbaar. Deze bug is verholpen, want wanneer een formulier wordt ingevuld met een geheel getal type, wordt het hulp veld wel geleverd.
 • Aanpak van een regressie in 1.7.8.4 die de haaknamen hoofdlettergevoelig maakte. Het probleem is opgelost door de haaknamen te vergelijken, die allemaal kleine letters zijn.
 • Een oplossing voor de lege conditie van de voorraad delta component is geïmplementeerd. Het zou als nul moeten worden getoond wanneer de waarde leeg is.

PrestaShop 1.7.8.5 Front Office Verbeteringen

 • Wanneer een gebruiker naar de productpagina gaat voor een niet-bestaand artikel, genereert het een 404-fout.
 • U kunt nu vegen een productafbeelding op een mobiel apparaat voor de eerste keer op de Classic thema.
 • Breedte, toegankelijkheid, en sommige vuurtoren KPI’s van klassieke thema-afbeeldingen zijn verbeterd.
 • Op het klassieke thema, is Native Lazy Loading geïmplementeerd.
 • et label “Niet op Voorraad” verschijnt nu op catalogus pagina’s.
 • De subcategorieën van een product worden nu weergegeven op de Categorieën pagina’s.

Aanbevelingen en belangrijke opmerkingen over PrestaShop 1.7.8.5 Laatste Versie

 • De “patch” release van 1.7.8.5, die een bug-fix upgrade is voor 1.7.8.4, zal eenvoudig te migreren zijn van elke vorige versie: functies zullen beter functioneren, en modules en thema’s die goed werkten op 1.7.8.4 zouden zonder problemen moeten blijven werken op 1.7.8.5.
 • De meest recente versie van de 1-Click PrestaShop Upgrade module is v4.14.0, dus houd deze up to date.
 • Wij raden u aan deze updates zo snel mogelijk te implementeren om er uw voordeel mee te doen. Voordat u een upgrade uitvoert, zorg ervoor dat u een handmatige back-up van de bestanden en gegevens doet, zodat u uw essentie kunt herstellen als er iets misgaat.
 • Huur een PrestaShop ontwikkelaar in die gecertificeerd, ervaren en bewezen is met een track record van het upgraden van een versie 1.7.8 naar 1.7.8.5 van PrestaShop. Het bijwerken van versies is van cruciaal belang, en alleen door of onder begeleiding van een PrestaShop support professional moet worden gedaan.